22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ'ye 'En iyi film ödülü'

AÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ

Akdeniz Üniversitesi, 1. Ulusal Smyrna Kısa Film Festivali’nde en iyi belgesel film ödülünü aldı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan ‘Akdeniz’in Çocukları’ isimli belgesel çalışma, İzmir’de düzenlenen 1 Ulusal Smyrna Kısa Film Festivali’nde en iyi belgesel film ödülüne layık görüldü.

Yapımcılığını Selçuk Aslan, yönetmenliğini ise Suat Erdöl'ün üstlendiği belgesel çalışma, Festival Komitesi tarafından klasik belgesel tarzının dışında kalan akıcılığı ve ele aldığı konunun işlenişi açısından farklı çekim, yönetim ve montaj tekniği ile ödüle layık görüldü.

Antalya’ya özgü bir konu ile ödüle layık görülmekten mutlu olduklarını belirten Suat Erdöl, “İster hobi amaçlı, ister ticari olsun, balıkçılığın etrafında görünmeyen pek çok kişi var. Onların yaşadıklarını üçüncü göz olarak vermeye çalıştık. Tamamıyla doğal bir anlatımı benimsediğimiz çalışmamız, gerçeği anlatıyor” dedi. Antalya'ya özgü konuları ele alacak projeler için bu ödülün moral kaynağı olacağını aktaran Selçuk Aslan ise “Umarız ödül Antalya’ya ve İletişim Fakültesi’ne uğur getirir ve daha çok ödüller alırız" diye konuştu.

AÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 15:23:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 15:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?