22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

AÜ'ye ‘Yılın Üniversitesi Ödülü’

AÜ ‘YILIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜLÜ’NÜ ALDI

Ekovitrin Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 46 bin 762 okuyucunun oy kullandığı ‘Yılın Starları’ anketinin ‘Yılın Üniversitesi’ kategorisinde ‘Türkiye’de Yılın En Başarılı Üniversitesi’ seçilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ), İstanbul’da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve davetlinin katıldığı ödül töreninde, Yılın Üniversitesi Ödülü’nü Akdeniz Üniversitesi adına Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe aldı. Ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun elinden alan Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, “Akdeniz Üniversitesi’nin Yılın Üniversitesi seçilmesi tesadüf değildir. Çok kısa sürede büyük başarılara imza attık. Erasmus Programı kapsamında Avrupa üçüncüsü olarak Türkiye’nin adını ilk defa Avrupa genelinde duyurduk. Uzay Bilimleri ve Teknoloji Bölümü’nü kurarak Türkiye’nin uzaya açılan kapısı olduk. Endüstriyel devrim niteliğinde birçok yeni teknolojiyi insanlığın hizmetine sunduk. Teknokent aldığı patentlerle Türkiye ikincisi oldu. Güvenlik İzleme Merkezi’ni kurduk.Engelsiz Kampus Projesi’ni hayata geçirdik, Üniversite-sektör işbirliğini sağlayarak mezunlarımıza iş imkanı sunduk. Tıp alanında sayısız başarıda bizim adımız var. Bütün bunların hepsi tek tek ödüle layık çalışmalar” dedi.

Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarının böyle güzel bir ödülle taçlandırılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Rektör Kurtcephe, “Halkın oylarıyla verilen bu ödül gösteriyor ki doğru yoldayız, çalışmalarımız her kesime ulaşıyor ve herkesten takdir görüyor” şeklinde konuştu.

AÜ ‘YILIN ÜNİVERSİTESİ ÖDÜLÜ’NÜ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 14:55:04
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?