1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Av sezonu başladı

Korkuteli’nde 2009–2010 av sezonu 15 Ağustos günü başladı. Avlanma döneminde ruhsatı olmayanlar ise avlanamayacak. Av yasaklarının başlayacağı tarih olan 21 Şubat 2010'a kadar değişik kuş türleri ve tavşan avlanabilecek.
Korkuteli Avcılar Kulübü Başkanı Ayhan Tığrak, Antalya Termessos bölgesinden başlayıp, Korkuteli Tefenni girişine kadar olan bölgede avlanmanın yasak olduğunu belirtti. Tığrak, bıldırcın ve üveyik avı ile başlayacak av sezonunun tavşan avı ile devam edeceğini ifade ederek, “Cumartesi günü başlayan bıldırcın ve üveyik avı av sezonunun ardından 10 Ekim’de tavşan av sezonu başlayacak. Yaklaşık 3 buçuk ay sürecek olan tavşan avı 24 Ocak 2010’da sona erecek.Genel av sezonu ise 22 Şubat 2010’da bitecek” dedi.


AVCILARA UYARI
Kulüp Başkanı Ayhan Tığrak, av hayvanlarında azalma olduğunun gözlendiğini .belirterek, şunları söyledi:
“Bizden sonraki nesillerin de bu spora devam edebilmeleri için bilinçli av ve kurallara uygun avlanma yapılması gerekmektedir. Yasal avcılık yapan arkadaşlarımızın kurallara uymalarında, bir görevleri daha vardır. O da kaçak avcılık yapanları ilgili makamlara şikayet etmektir. Avcıların, ava çıkmadan önce tüfek ruhsatlarını çıkarmaları, avcılık belgelerini ve avlanma izinlerini mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Avlanmada yasal mevzuatlara aykırı davranan avcılar hakkında yasal işlem yapılacak. Merkez Av Komisyonu’nca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında 22 TL'den 11 bin 200 TL'ye kadar idari para cezası verilebilecek. Ayrıca av hayvanı türüne göre 50TL ile 50 bin TL arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecek.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?