22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Avrupalı gençler Olimpos'ta buluştu

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin gençleri "Saklı Cennette Kültürler Arası Bir Buluşma" projesi kapsamında tarihi boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, efsanelere konu olmuş Olimpos'da buluştu.

Projeye katılan gençler 5 gün boyunca, her ülke grubunun düzenlediği kültür geceleri aracılığıyla diğer ülkelerin kültürleri hakkında canlı bilgiler edinme fırsatı buldular.

Türk Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından finansmanı sağlanan "Saklı Cennette Kültürler Arası Bir Buluşma" (An Intercultural Meeting in Hidden Paradise) adlı projeye Litvanya, Polonya, Letonya, Macaristan, Avusturya ve Türkiye'nin katılımıyla Antalya - Olimpos gerçekleşti.

Tarihi boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, efsanelere konu olmuş Olimpos'da Türk Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından düzenlenen "Saklı Cennette Kültürler Arası Bir Buluşma" projesine katılan gençlerin bir çoğu
daha önce Türkiye'ye gelmiş gençlerden oluştu. Türkiye'ye gelmemiş olanlar da projeye katılmış olmanın yanı sıra Türkiye'yi de ilk kez görme fırsatına eriştiler. Projeye katılan üniversite öğrencisi ve çalışan gençlerden oluşan gruba, AB vatandaşlığı ve kültürel çeşitlilik üzerine seminerler verildi.

Olimpos'ta düzenlenen proje programı dışında kalan zamanlarda ise gençlere farklı kültürleri gündelik pratikleri içinde tanıma fırsatı buldu. Gençler, her ülke grubunun düzenlediği kültür geceleri aracılığıyla diğer ülkelerin kültürleri hakkında canlı bilgiler edinme fırsatı da buldular.

Katılımcılardan Macaristan'lı Kata Szentes, "Olimposta yeni insanlarla, Türk kültürü ve konukseverliğiyle tanışmış olmaktan oldukça mutluyum. Türkiye'ye tekrar gelmek istiyorum." dedi. Türkiye'deki üçüncü gençlik projesine katılan Letonya'lı Sintija Klauseka ise "Bence bu çok güzel bir fırsattı. Yeni şeyler öğrenmek, yeni ilişkiler geliştirmek, onların kültürlerini daha iyi tanımak açısından çok yararlıydı. Birlikte çalışmak, etkinlik halindeki insanları daha iyi tanımamızı sağladı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 12:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?