1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Avrupalı sendikacılar Kepez'de

AVRUPALI SENDİKACILARDAN TÜTÜNCÜ'YE ZİYARET

Hak-İş, Türk-İş ve DİSK'in ortağı olduğu Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC)'nun, "İşçiler bir arada" projesi kapsamında Antalya'ya gelen Belçika, Fransa ve Türk sendikacılardan oluşan heyet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Avrupa Birliği'nin sivil toplum diyalogu çerçevesinde Hak-İş'in ev sahipliğinde yapılacak seminer için Antalya'ya gelen ETUC'a bağlı Belçika, Fransa ve Türk sendikacılardan oluşan heyetle belediye meclis salonunda bir araya geldi. Tütüncü, heyete, belediye faaliyetleri, Türkiye'deki sendikaların yapısı ve demokratikleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi, yabancı konukların sorularını cevapladı.

Hakan Tütüncü, "İşçiler bir arada" projesi kapsamında gerçekleştirilen bu buluşmaların Türkiye ve delegasyonda bulunan ülkelerin sendikal faaliyetleri için önemli bir toplantı olduğunu söyledi. Buluşmanın, en demokratik hak olan sendikal hakları daha etkin kullanma noktasında fayda sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Tütüncü, şöyle konuştu:

"Tecrübelerin paylaşımı, en büyük kazanımlarından bir tanesidir. Burada hem birbirimizi tanıma imkanı buluyor hem de Türkiye'yi, Türk insanını ve milletini tanıma imkanınız oluyor. Aynı zamanda örgütlenme, sendikal faaliyetler noktasında tecrübe paylaşımları çok daha büyük başarıları sağlayabilmemizin kapılarını açıyor. Avrupa ülkelerinin ve Türk sendikacıların Antalya'da buluşması, ilçemizi ziyaret ederek bizleri tanıma gayretiniz bizleri mutlu etmiştir."

Başkan Tütüncü, "İşçiler bir arada" projesinin demokratik kültürün zenginleşmesi, kuvvetlenmesi adına önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde bu buluşmanın gerçekleşmesi ülkemizin tanıtımı noktasında da faydalı olduğu düşüncesindeyim. Biz her geçen gün Türkiye olarak demokratik kazanımlarımızı güçlendirmekteyiz. İnsanımızın huzur ve mutluluğu, ülkemizin ekonomik yönde gelişmesi için modern dünya memleketlerinin erişmiş olduğu gelişmişlik seviyesine erişme gibi bir idealin peşinde koşuyoruz. Her yeni dönemle birlikte kendimiz için koyduğumuz hedefleri büyütüyoruz. Hedeflere ulaşmamızın da aynı zamanda mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanımızın huzur ve mutluluğu, ekonomik refah seviyesinin gelişmesini sağlamak için çalışıyoruz. Her geçen yıl daha da güçlenen, kuvvetlenen dünya devletleri düzeyinde her geçen gün daha da çok saygınlık kazanan bir ülkenin vatandaşlarıyız."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'de demokrasinin çıtasının her geçen yükselmekte olduğunu, demokratik ülkelerde yakalanan demokratik standartların da Türkiye'de hızlı bir şekilde uygulanmaya konulduğunu vurgulayarak, "Son yedi yıldır var olan siyasi irade, Türkiye'nin demokratikleşmesi yönünde AB ülkelerinin erişmiş olduğu müktesebata göre demokratik bir diyalog sürecini toplumun her kesiminde yaşatma azmi ve kararlılığındadır" dedi.

Sosyal diyalog ve örgütlenme özgürlüğü konusunda yapacakları çalışmalar konusunda Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) üyelerine başarılar dileyen Tütüncü, "Örgütlenmiş bir toplum, gücü de bünyesinde barındıran toplumdur" ifadelerini kullandı.

Tütüncü, Avrupalı sendikacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. ETUC üyeleri adına Türk-İş ve DİSK temsilcileri kendilerini ağırladığı için Başkan Tütüncü'ye çiçek takdim etti.

Ziyarete Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Pilevne de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?