21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Avrupalı sevgiliye Türk çiçeği

AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle başta Hollanda ve İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesine Antalya'dan 40 milyon dal çiçek ihraç edildi.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği (AKÇİB) Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla başta İngiltere, Hollanda olmak üzere 25 ülkeye 40 milyon dal çiçek ihraç edildiğini söyledi.

Karanfil ve gerbera çeşidinin yanına ranunculus ve anemon çeşitlerinin de eklendiğini belirten Bağdatlıoğlu, ihracattan yaklaşık 7 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını anlattı. Antalya'da çiçek üretiminin yüzde 95'inin ihraç edildiğini anlatan Bağdatlıoğlu, ihracattan geri kalan yüzde 5'lik payın da iç pazara sunulduğunu hatırlattı.

KARANFİLE YOĞUN TALEP

Özellikle karanfile yoğun talep olduğunu kaydeden Bağdatlıoğlu, "Kırmızı renk üzerinde yoğunlaşma var. Bir bakıma Avrupa'nın çiçekleri Türkiye'den gidiyor diyebiliriz. Antalya'da hava çok güzel. Oralarda soğuk ve kar var. Binlerce kişiye de ayrıca bu vesile ile istihdam sağlıyor. Sevgililer Günü hem üretici hem de alan kişiler tarafından mutluluk içinde geçiyor" dedi.

ÇİÇEK İTHAL EDİLİYOR

Sevgililer Günü'ne özel çiçeğin sadece kırmızı gül olmadığını belirten Bağdatlıoğlu, kırmızı renge bakmadan ve gül üzerinde durmadan da değişik çiçekler alınabileceğini söyledi. Sevgililer Günü'nde büyük bir çiçek tüketimi olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye gül üretimine talepten dolayı yetişemiyor. Onun için Kenya ve Hindistan civarında ithalat başlıyor. Türkiye'de 300 bin kişinin ekmek yediği bir sektörde, ithal çiçekler sektöre zarar veriyor."

AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
AVRUPALI SEVGİLİYE TÜRK ÇİÇEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 14:39:00
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?