22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Avrupalı takımlar ne kadar bırakır?

Ocak-mart döneminde devre arası kampı için Antalya’yı tercih eden Avrupa’nın önde gelen futbol kulüpleri bu yıl da bölgeye akın ediyor. Fortis Türkiye Kupası maçları nedeniyle kamp için Antalya’ya gidemeyen Türk takımlarının boşluğunu dolduracak binin üzerinde yabancı takım, Antalya’ya 40 milyon Euro bırakacak.

DEVRE arası kamp için Antalya’yı tercih eden birçok Türk futbol kulübü bu yıl Fortis Türkiye Kupası maçları nedeniyle bölgeye gidemedi. Ancak başta Almanya’nın önde gelen futbol kulüpleri olmak üzere birçok takımın yine Antalya’yı tercih etmesi sektör temsilcilerinin de yüzünü güldürdü. Bölgeye gelmesi beklenen 1000’in üzerinde futbol kulübünün Antalya’da 40 milyon Euro para bırakacağı hesaplanıyor. Tesis bakımından Portekiz ve İtalya gibi ülkelerle rekabet eden Antalya, son dönemlerde yüksek bedellerle futbol turnuvaları düzenleyen ABD ve Dubai gibi ülkelerle de futbol takımı çekebilme mücadelesi içinde.

GENÇ MİLLİLER ANTALYA’YA: Antalya’nın son dönemlerde futbol turizminin merkezi haline geldiğini söyleyen WOW Hotels Spor Satış Direktörü Süreyya Ertuğrul, "Bu yıl Türk takımları Fortis Türkiye Kupası maçları nedeniyle Antalya’ya gelemedi. Ancak başta Almanya olmak üzere, Rusya, Japonya, Güney Kore ve Slovenya gibi ülkelerden birçok kulüp yine Antalya’yı tercih etti" dedi. Shalke 04, Bayern Leverkusen ve Köln gibi dünyaca ünlü Alman kulüplerinin yine Antalya’ya geleceğini anlatan Ertuğrul, şöyle devam etti: "Bu yıl Türk takımlarından beklenen ilgiyi görmesek bile yabancılar Antalya’ya akın ediyor. Mayıs ayında Avrupa Gençler Futbol Şampiyonası düzenlenecek. 8 milli takım bölgeye gelecek. Bu turnuvalar Antalya’nın tanıtımında çok büyük rol oynuyor."

BÜYÜK BÜTÇELİ TURNUVA GEREK: Antalya’nın futbol turizmi açısından yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ertuğrul, bölgeye gelen takımlara profesyonel anlamda hizmet edecek kadro bulunmadığından yakındı. Tesisleşme bakımından İspanya’yı örnek gösteren Ertuğrul, şöyle devam etti: "Avrupa’da futbol turizmi çok gelişmeye başladı. Ancak takımlar hálá Antalya’yı tercih ediyor. Son dönemlerde İspanya yaptığı yatırımlarla bölgeye çok büyük takımları çekecek gibi görünüyor. Bizimde bu ülkeleri takip etmemiz lazım. Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa projeler geliştirilebilir. Bunun yanı sıra büyük bütçelerle futbol turnuvalarına ihtiyacımız var. Bugün ABD ve Dubai gibi ülkeler büyük bütçelerle turnuvalar düzenliyor ve takımları bölgeye davet ediyor. Takımlarda paranın peşinden gidiyor. 1 milyon Euro’luk bir turnuva hazırlansa bunun tanıtımı Antalya’yı 1 numaralı merkez haline getirebilir."

JAPONYA’DAN BİLE GELİYOR: Antalya’da 80’i aşkın futbol sahasının bulunduğunu söyleyen Ertuğrul, bu sahaların 70’e yakınının büyük otellere ait olduğunu belirtti. Turizm Bakanlığı’ndan da destek beklediklerini vurgulayan Ertuğrul, birçok takımın da uçak sıkıntısından dolayı bölgeye gelemediğini anlattı. Antalya’yı tercih eden ülkeler arasında Japonya ve Güney Kore’nin futbol takımlarının bile bulunduğuna işaret eden Ertuğrul, "En az 500 takım da saha yetersizliği ve özellikle uçak sıkıntısından dolayı gelemiyor. Büyük stadyum Antalya’ya inşa edilmeli ve daha marka takımlarla yapılacak dünyaca ünlü turnuvalar oluşturulmalı" dedi.

Takımlar yalnız kalmak istiyor

FUTBOL takımlarının kamp dönemlerinde yalnız olmayı tercih ettiklerini de anlatan Süreyya Ertuğrul, "Oteller birçok futbol tesisi yaparak müşteri çekmeye çalışıyor. Çok fazla tesisin önemi yok. Çünkü bu takımlar yalnız olmayı tercih ediyor. Futbol takımı kamp döneminde gizli kalmayı tercih eder. Sabah kahvaltı ederken, öğlen dinlenirken kimse görsün istemez. Kampın ruhu da budur. İşte bu yüzden daha az takımlara kaliteli hizmet vermenin yolları araştırılmalı" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 14:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?