7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikası

Aktif A.Ş. tarafından açılan Halk Ekmek Fabrikası günlük 100 bin ekmek kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikası oldu.


Antalya-Serik kara yolunda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işletme hakkını verdiği Aktif A.Ş tarafından açılan Halk Ekmek Fabrikası, Avrupa'nın en büyük ekmek fabrikası olma özelliği taşıyor. 11 milyon euroya malolan fabrika günlük 100 bin ekmek üretiyor ancak istenildiği takdirde bu rakam üç katına kadar çıkarılabiliyor.

55 halk ekmek büfesinde satışı yapılan ekmekler hijyenik denetimin tam olması amacıyla bakkallara dağıtılmıyor. Halk ekmek büfelerini aylık 100 YTL kira vererek elinde tutan Aktif A.Ş aynı büfeleri emekli ve ihtiyaç sahibi kişilere aylık 25 YTL'ye kiralıyor.

Fabrika hakkında basın mensuplarına bilgi veren Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali Çıdam, "Amacımız hijyenik sağlıklı ve el değmeden üretilen ekmekleri halkımıza sunmak. Şu an sadece bayilerimize ekmek veriyoruz, bakkal ve diğer yerlere vermiyoruz çünkü bizim için birinci öncelik hijyen. Hijyen açısından denetleyemeyeceğimiz yerlere ekmek vermek istemiyoruz. Uzun vadeli düşündüğümüz için şu an herşeyin yolunda gittiğini biliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 14:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?