7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Avrupa'nın en uzun teleferiği Antalya'da

Antalya'nın Kemer ilçesinde 2365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'na İsviçre ve Türk ortaklığıyla yapılan teleferik, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tören öncesinde teleferiğin nasıl yapıldığı ve işlevleri, sinevizyon gösterimi eşliğinde davetlilere anlatıldı. Tanıtım sonunda basın mensupları ve konuklar, teleferikle Tahtalı Dağı'na çıkarıldı. Burada yapılan törene Fajos A.Ş. Genel Müdürü Tahsin Kangeldi ve yönetim kurulu üyesi Ömerül Faruk Eryılmaz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras ve Çamyuva Belediye Başkanı Okan Akman katıldı.

Fajos A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Ömerül Faruk Eryılmaz, yıllardır verdikleri mücadelenin sonunda turizme önemli bir katkıda bulunduklarını belirterek, "Bu teleferik 4.5 kilometrelik Tahtalı zirvesine 10 dakikada çıkabiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde denize girdikten 10 dakika sonra kayak yapmak için bir dağın zirvesine çıkılmıyor" dedi.

Fajos A.Ş. Genel Müdürü Tahsin Kangeldi ise, Avrupa'nın en uzun teleferiğini Kemer'de Tahtalı Dağı'na yaptıklarını söyleyerek, "Denizle Tahtalı'yı bu teleferikle birleştirdik. Teleferiğimiz 4 ana taşıyıcı direkten oluşmaktadır. Yapmış olduğumuz teleferiğin taşıma kapasitesi 80 kişi, bir saat içerisinde ise 470 kişidir. Bir gün içerisinde insan taşıma kapasitesi 2 bin civarındadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 18:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?