1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Avukatlar suçu devlete attı!

Alman gençlerin sahte alkolden zehirlenerek ölmesinin ardından tutuklanan 2 otel müdürünün avukatı Hakan Evcin, suçlunun üretici firma olduğunu, devlette denetim eksiği bulunduğunu ve kendilerindeki bütün ürünlerin vergiye tabi, bandrollü ve yasal olduğunu ileri sürdü.


Almanya'dan Antalya'nın Kemer ilçesine tatile gelen ve kaldıkları otelde alkol komasına giren turistlerden 3'ü ölürken, 4 genç hastaneye kaldırılmıştı. Bunun üzerine otelin satın alma müdürü Vedat T. ve yiyecek içecek müdürü Taşkın A., 'sahte içkileri bilerek almak, ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Tutuklu avukatı Hakan Evcin yaptığı açıklamada, müvekkilleri ve otelin hiçbir suçu olmadığını iddia etti. Evcin, "Bizim düşüncemize göre otelin hiçbir suçu yok.

Turizm emekçilerinin hiçbir kusuru yoktur. Bize yüklenen suçta taksirle adam öldürmeye neden olma, kusur ve tedbirsizlikle ölüme neden olma ile bandrolde usulsüzlük yapma olarak gösteriliyor. Biz iki suçunda suçlusu değiliz. Otelde hiçbir kusur yoktur" dedi.


Otele malların dışardan geldiğini söyleyen avukat Evcin, "Soruşturmanın detayları gizlidir. Otelin kusuru yok. Çünkü otele mallar dışardan geliyor. Dışarıdan gelen mallar da devletin kontrolleri sayesinde müşterilere sunuluyor. Tamamı bandrollü, vergi kayırları var. Faturalı ve gerekli özeni, dikkati gösteriyoruz. Her ürünün üretici firmanın üretim izni ve dışarıdan ithalde izin belgeleri bizde mevcut.

Devlet üretici denetimini iyi yapamamıştır. Suçlu, sağlayıcı firmadır" diye konuştu.
Gözle ve içerek metil oranının yüksek olduğunun bilinemediğini belirten Evcin, "Sadece laboratuvarla mümkün. Biz otele gelecek alkolün metil ya da etil alkol oranını nasıl bileceğiz. Piyasada çok sayıda metil alkol içeren içki var. Bizimkisi tesadüf, son 2 haftada 12 kişi öldü. Metil alkol bile olsa bizim otelden alınmadı. Dışarıdan da alınmış olabilir" ifadesini kullandı

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 21:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?