22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Avusturya Büyükelçisi'nden ziyaret

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİNDEN ZİYARET

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Dr. Heidermaria Gürer ve Ticaret Ateşesi Dr. Christian Maier Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete CHP Antalya Milletvekili Tayfun Sümer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ve Avusturya Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Barut eşlik etti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Antalya’da bulunduğunu belirten Büyükelçi Gürer, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Avusturya ile ortaklaşa düzenlenebilecek sosyal ve kültürel projeler hakkında Başkan Akaydın’la görüş alışverişinde bulundu. Gürer, Avusturya’nın ülke olarak ekolojik tarım ürünlerini çok sevdiğini belirterek, “Antalya son yıllarda ekolojik tarımda yaptığı ataklarla öne çıkıyor. Bu alandaki ihtiyaca cevap veriyor” dedi. Büyükelçi Gürer, Antalya’da düzenlenen sanatsal etkinliklerde Avusturyalı sanatçıların yer alması konusunda isteklerini de dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Avusturya’nın bir kültür ülkesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Heidermaria Gürer’e Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgi veren Başkan Akaydın, “Avusturya ile her türlü projeye açığız. Sosyal ve kültürel etkinlilerde ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyarız. Avusturyalı sanatçılar etkinlilerimize zenginlik katacaktır” diye konuştu.

Başkan Akaydın, konuklarına ziyaretleri anısına plaket ve Antalya mutfağını tanıtan kitap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 13:51:05
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 17:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?