1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Ayrımcılığa karşıyız'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bu ülke ayrılıklardan çok çekti. Her türlü ayrımcılığa karşıyız" dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde halka hitap eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Mahmutlar Belediye Başkan Adayı Sadullah Saltalı'yı belde sakinlerine tanıtarak destek istedi.

BBP'nin kuruluş amacının, Türkiye'de her alanda birliğin sağlanması olduğunu ve bu nedenle partinin adının Büyük Birlik olduğunu anlatan Yazıcıoğlu, bu ülkenin ayrımcılıktan çok çektiğini söyledi. Her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını anlatan
Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bu ülke ayrılıklardan çok çekti. Alevi, Sünni, Kürt, Türk diye ayırdılar. Halbuki bu vatan toprakları üzerinde kurduğumuz Cumhuriyeti birlikte kurduk. Ecdadımızın bize bıraktığı bu emaneti birlikte koruyacağız, birlikte yöneteceğiz. Onun için biz büyük birliği özlüyoruz."

Bugün vatandaşın gündemini Davos tartışmalarıyla, yolsuzluk dosyalarının meşgul ettiğini anlatan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Halbuki vatandaşın işsizlik sorunu var, asıl bunlarla ilgilenilmesi gerekir. Siyasetçilerin dürüst ve temiz olması gerekir. Özen duyulan insanların aile ve ticari hayatı açık olacak. Güvenilir insanlar olacak. Biz siyasetin böyle yapılması halinde siyasetin yararlı olacağını düşünüyorum. 41 yıldır bu anlayışla siyaset yapıyorum. Bu süre içinde hücreleri, kavgaları, cezaevlerini gördüm. Şimdi diyorum ki kavgaların olmadığı, işkencelerin olmadığı, çetelerin olmadığı; mafyaların olmadığı bir Türkiye istiyorum ben. Temiz ve duru bir üslupla milletimle bütünleşip milletimle beraber iktidar olmak istiyorum."

Amerika, İsrail lobileri, Avrupa Birliği locaları, Avrupa fonları ve Türkiyeyi soyan mafya ve çetelerin sermayesiyle siyaset yapmadığını anlatan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Bundan sonra da yapmayacağım. Onlara yaslanarak iktidar olmak istemedim, bundan sonra da olmayacağım. Milletimi yanıma alıp iktidar olacağım. Olursam böyle olacağım, olmazsam da can sağolsun.''
Yazıcıoğlu, daha sonra mitingine gelerek kendisini karşılayan AK Parti Mahmutlar Belediye Başkanı Alaaddin Çakır'ı makamında ziyaret etti. Çakır, Yazıcıoğlu'na, belediyenin kurduğu atölyede üretilen çini bir tabak hediye etti.

AHMET KAYA'NIN CENAZESİ GELEBİLİR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da (ALTSO) ziyaret eden Yazıcıoğlu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı, Bir gazetecinin "Ahmet Kaya'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi konusunda görüşünü" sorması üzerine Yazıcıoğlu, şöyle karşılık verdi: ''Ailesi bir hasret çekiyorsa getirilmesinde ne mahzur olacak. Bu ayrıntılar, Türkiye'nin problemi, gündemi bile olmamalı. Yani ailesi müracaat ederse cenazesini buraya getirmek istiyorum derse olabilir. Yani bu cenazeyi Türkiyeye getirmek kıyameti kopartmaz. Böyle bir hasret varsa gereğini yapmak lazım.''
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?