22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Azeri anne kızına umut oldu

AZERİ ANNE KIZINA UMUT OLDU

Böbrek hastası kızının sağlığına kavuşması için Azerbaycan'dan gelen 52 yaşındaki Fima Hasanova, bir Türk ile evli olan kızı Lala Hasanova Erol'a böbreklerinden birisini verdi.

Anne Fima Hasanova, Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kızının yeniden sağlığına kavuştuğunu belirterek çok mutlu olduğunu dile getirdi. Üç çocuk annesi Fima Hasanova, Türk doktorlarına teşekkür etti. Yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği gelişen 27 yaşındaki Lala Hasanova Erol, diyalize girmek istemediği ve bu nedenle hemen annesini arayarak durumunu anlattığını söyledi.

Diyalize girmek istemediğini ve organ nakli ile sağlığına kavuşmayı istediğini belirten Lala Erol, şöyle konuştu: "Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığım araştırmalar sonucunda dünyanın tanıdığı başarılı sağlık merkezlerinden birisi olduğunu öğrendim. Bunun üzerine Mersin'den Antalya'ya geldim ve Akdeniz Üniversitesi'ne başvurdum. Annem de hastalığımı duyar duymaz ne gerekiyorsa yapmaya hazırım dedi ve hemen Türkiye'ye geldi. Hemen böbreğini vermek istedi. Doku uyumumuz olunca nakil gerçekleşti."

Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, "Yurt dışından gelen hastalarımızın da sağlığına enstitümüzde kavuşması bizi mutlu ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 11:01:04
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?