7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Azeri illüzyonistten ilginç iddia

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan Azeri illüzyonist Arif Kurban, 10 bin Euro karşılığında Alanya Kalesi'ni yok edebileceğini ileri sürdü. 

Uzun yıllardır Alanya'da yaşayan 35 yıllık illüzyonist Arif Kurban "10 bin Euro verseler Alanya Kalesi'ni yok ederim" dedi. Sahnede "Doktor Rif" adıyla tanınan Azerbaycanlı illüzyonist, bugüne kadar yaklaşık 9 ülkede şov yaptığını belirterek, "Bizde illüzyonistlik kuşaktan kuşağa geçiyor. Yaklaşık 8 yaşımdan beri illüzyonistlik yapıyorum. Dedem Azerbaycan'ın en ünlü illüzyonisdiydi. 16 yıldır Alanya'da yaşıyorum. Tüm otellerdeki illüzyon şovlarına çıkıyorum. Üniversiteyi Azerbaycan'da okudum ve asıl mesleğim heykeltıraşlık. Bunun yanı sıra hattatlık sanatıyla da uğraştım. İllüzyon benim için adeta bir tutku" dedi. 

Arif Kurban, David Cooperfield'e rakip olduğunu ifade ederek, "İllüzyon, hipnoz ve telepati konusunda sınır tanımıyorum" diye konuştu.
2000'e yakın illüzyon oyununun olduğunu belirten Kurban, "Bende aşırı bioenerji var. Bu sayede istediğimi yapabiliyorum. Gözümle bakarak cam kırıyorum. Gırtlağımdan pinpon topu çıkarıyorum, güvercinleri kaybediyorum. İnsanları ikiye ayırıp vücutları dans ettiriyorum" şeklinde konuştu. 

İllüzyon sanatının insana verilmiş doğaüstü bir güç olduğunu söyleyen Kurban, "Allah herkese bu yeteneği ve gücü vermez. Çok zor bir sanattır. Sürekli el jimnastiği yapılmalıdır. Ben severek yapıyorum. O kadar iddialıyım ki, 10 bin Euro verseler Alanya Kalesi'ni bile yok edebilirim" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?