1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Azeri piyanistten müzik ziyafeti

PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında cazın Bakülü Prensesi olarak tanınan ünlü piyano sanatçısı Aziza Mustafa Zadeh, unutulmaz bir konser verdi.

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Azeri piyanist Aziza Mustafa Zadeh, Antalya Kültür Merkezi'nde bir konser verdi.

Sahnede bas gitarda Ralf Cetto ve davullarda Simon Zimbardo'nun eşlik ettiği Zadeh, konserine Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" eseriyle başladı. Aşık Veysel'in unutulmaz şarkısını seslendirirken salonu dolduran sanatseverlerden büyük alkış toplayan Zadeh, ardından "Turkish Ornaments" isimli parçayı seslendirdi. Piyanoda yavaş bir girişle başlayan Heartbeat'ten sonra akşamın ilk şarkısı "Romantic Evening"i söyleyen Zadeh, ardından "Dance of Fire" albümünden 'aynı' isimli süitini üçlüsü ve Barok dönemin ünlü bestecilerinden Handel'in müziğini caz stilinde yorumladı.

2006 yılında çıkardığı "Contrasts" albümünden aynı isimli parçayla konserine devam Zadeh, daha sonra sırayla September Ballade, the Way to the Palace ve Always isimli parçaları seslendirdi. Zadeh, konserini piyanonun başından ayrılıp elindeki küçük davul ve sesi ile yaptığı doğaçlama ve "Introduction" isimli parçasıyla tamamladı.

Konserin ardından ünlü sanatçıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın teşekkür plaketini verdi. Konserin ardından ünlü piyanist hayranları için albüm CD'leri imzaladı.

Antalya Piyano Festivali'ne 2'inci defa katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Zadeh, şöyle konuştu: "İki yıl önce geldiğimde tekrar geleceğimi ve yalnız gelmeyeceğimi söylemiştim. Ben sözümü tutmayı severim. Antalya'nın atmosferi beni büyülüyor. Antalyalılar için bugün özel bir konser programı hazırladım. Çok güzel bir konser oldu" dedi.

PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI
PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI
PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI
PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI
PİYANO FESTİVALİNDE AZERİ RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 10:59:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 11:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?