1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Azmiyle hayran bırakıyor

ENGELLİ ŞAMPİYONUN AZMİ

Antalya'da 9 yaşında iken falezlerden düşüp tekerlekli sandalyeye mahkum olan 19 yaşındaki Önder Yurdagül, hayata küsmek yerine azimle çalışarak Tekerlekli Basketbol Milli Takımı'na kadar yükseldi.

 Doktorların 'tekerlekli sandalyeye bile oturamazsın' dediği genç basketbolda 7 madalya alırken, üniversite sınavını kazanmayı da başardı.

Antalya'da yaşayan 19 yaşındaki Önder Yurdagül, 10 yıl önce denizi izlerken 30 metrelik falezlerden düştü. Doktorlar, belinde ve sırt kemiğinde kırıklar oluşan Yurdagül'ün ömür boyu yatağa mahkum olacağını ve tekerlekli sandalyeye bile oturamayacağını söyledi. Ancak basketboldaki başarısıyla göz dolduran Yurdagül, kısa sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na girmeyi başardı. Basketbola ilk başladığı yıl takımıyla birlikte şampiyonluk sevinci yaşayan Yurdagül, ardından

Rusya'da düzenlenen ve Avrupa'dan çok sayıda takımın katıldığı özel bir şampiyonada da ikincilik derecesi elde etti. Hırsıyla dikkat çeken genç sporcu, milli takıma kadar yükselmeyi başardı. Bugüne kadar 7 kez milli olan Önder Yurdagül, milli takıma ilk girdiği yıl Avrupa ikinciliği sevinci de yaşadı. Spordaki başarısını eğitim hayatında da gösteren Yurdagül, geçen yıl kazandığı Eskişehir Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nün ardından bu yıl da Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve

Spor Yüksekokulu'na girmeyi başardı. Derslerindeki başarısıyla dikkat çeken Yurdagül, üniversitede de kendini engelli öğrencilere adadı. Engelli öğrenci temsilcisi seçilen Yurdagül, şimdi üniversite kampusünü engelli öğrenciler için düzenleyecek. "Engelsiz kampüs" sloganıyla yola çıkan Yurdagül, kampusü engelsiz hale getirmeyi amaçlıyor. Yurdagül'e en büyük desteği ise Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe veriyor.

Hayallerini gerçekleştirmek için 8 yaşında futbol okuluna yazıldığını söyleyen Yurdagül, "11 yaşındayken hayallerimi süsleyen Antalyaspor'un altyapısına girmeyi başardım. Ancak geçirdiğim talihsiz kaza sonucunda belimde ve sırt kemiğimde kırıklar oluştu. Ankara, İzmir ve Antalya'da çok sayıda operasyon geçirdim. Doktorlar bana 'Bundan sonra yatağa mahkum yaşayacağımı ve tekerlekli sandalyeye bile oturamayacağımı' söyledi. Ancak hayata küsmek yerine sarılmayı tercih ettim" dedi.

Evde ders çalışarak ilköğretim okulunu bitirdiğini anlatan Yurdagül, "Ardından liseye yazıldım. Lise öğrencisiyken tekerlekli basketbol ile tanıştım" diye konuştu.

ENGELLİ ŞAMPİYONUN AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 16:55:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 18:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?