22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Babasının böbreği ile hayata tutundu

BABASININ BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDU

Antalya'da doğuştan tek böbrekli olduğu, hastalanınca anlaşılan 20 yaşındaki Semih Başoğlu, babasının bağışladığı böbrekle diyaliz makişnesine

mahkum olmaktan kurtuldu.

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Semih Başoğlu, yaklaşık bir ay önce rahatsızlandığını ve yapılan tetkikler sırasında tek böbrekli olduğunu öğrendiğini söyledi.

Başoğlu, "Doğuştan tek böbrekliymişim. Duyunca şok oldum. Sahip olduğum böbrek de yüzde 35 oranında çalışıyormuş. Böbrek yetmezliği oluşmuş. Diyalize girmem gerekiyordu ancak organ nakli ile diyalizden kurtulabileceğimi öğrendim. Ülkemizde organ bağışı yeterli değil. Organ kolayca bulabileceğiniz bir şey değil. Babam büyük bir fedakarlıkta bulunarak bana bir böbreğini vermek istedi. Gerekli tetkikler yapıldı, uyumlu bulununca diyalize girmekten kurtuldum ve yeniden yaşama tutundum. Babama çok teşekkür ederim. Bana en büyük hediyeyi verdi" diye konuştu.

Oğlunun hastalığını duyunca büyük üzüntü yaşadığını anlatan Denizli Buldan'da tekstil işiyle uğraşan Kadir Başoğlu (47), "Hastalığı öğrenince çok araştırdık. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nün bugüne kadar elde ettiği başarıları öğrendik ve nakil için burayı tercih ettik. Oğlumun sağlığına kavuşması ve yaşaması benim için en büyük hediye. Ülkemizde organ bağışının artmasını istiyorum. Herkes bir can yaşatmak için organlarını bağışlamalı" diye konuştu.

TEK BÖBREKLİ OLDUĞU HASTALANINCA ANLAŞILDI

Kişinin tek böbrekli olduğunu fark etmeden yaşayabileceğini belirten ve Semih Başoğlu'nun ameliyatını başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise şunları söyledi: "Semih'in tek böbrekli olduğu hastalanınca anlaşıldı. Babası sayesinde diyalize girmekten kurtuldu. Bizim üniversitemizin öğrencisi. Bundan sonra okuluna kaldığı yerden devam edebilir."

BABASININ BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 12:23:02
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 16:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?