21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Babasıyla aynı kaderi paylaştı

Antalya'nın Kundu Bölgesi'nde, teknenin alabora olması sonucu denizde boğularak genç yaşta hayatını kaybeden avukat Ahmet Şahin, toprağa verildi. Ahmet Şahin'in babasının da 34 yıl önce bir balık avında suya düşerek boğulduğu ortaya çıktı.

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde pazar sabahı balık avlamak için denize açılan 3 arkadaşın bulunduğu tekne, fırtına ve dev dalgalar nedeniyle alabora olmuştu. Olayda Avukat Ahmet Şahin yaşamını yitirirken, gazeteci Ahmet Rışvanlı (33) kurtulmuş, web tasarımcısı Bülent Ok ise kaybolmuştu. Grafiker Bülent Ok'un cesedi, 24 saat sonra olay yerinden 10 kilometre uzaklıktaki Örnekköy sahilinde kayalıklarda bulundu.

Ahmet Rışvanlı, arkadaşı Ahmet Şahin'i dalgalar arasında kıyıya çıkarmayı başarmıştı. Aşırı derecede su yutan Ahmet Şahin, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti. Ahmet Şahin'in Adli Tıp morgundaki cenazesi sabah saatlerinde yakınları tarafından Döşemaltı ilçesi Camili köyüne getirildi. Ahmet Şahin'in annesi Havvana Şahin, oğlunun naaşına yaklaşarak,'Oğlum ne kadar çok sevenin varmış. Bizi nasıl bırakıp gittin' diyerek gözyaşı döktü.

Şahin'in cenazesi elden ele mezarlık önüne getirildi. Baba evinde yapılan duanın ardından Camili Köyü Mezarlığında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Şahin'in avukat arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından avukat Şahin'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Ahmet Şahin'in kimya öğretmeni eşi Özge Şahin, kardeşleri Billur ve Yasemin'in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Arkadaşını son ana kadar kurtarmaya çalışan gazeteci Ahmet Rışvanlı'nın ayakta zor durduğu gözlendi. Rışvanlı, fenalaşması nedeniyle cenaze namazına katılamadı.

Ahmet Şahin'in bir yakını olan Bekir Duman, Avukat Ahmet Şahin'in babası Ahmet Şahin'in de 1977 yılında Güver Uçurumu'nda balık avladığı esnada suya düşüp hayatını kaybettiğini söyledi. Duman, "Ahmet, babasının ölümünün ardından 27 gün sonra dünyaya geldi. O hiç babasını görmedi. Görmediği babasının ismi ile aynı adı taşıyordu. Babası ile aynı kaderi paylaştı" diye konuştu.

34 yaşındaki avukat Ahmet Şahin, Antalya Barosu'na kayıtlı olup evli ve üç yaşında Nehir isimli bir kız çocuk babasıydı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2011 Pazartesi 16:01:09
Güncelleme :19 Aralık 2011 Pazartesi 16:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?