22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Babaya 7, alana 24 yıl!

Antalya'da, altı yıl önce beş bin lira karşılığında 13 yaşındaki kızını satan baba ile satın alan şahısa ceza yağdı.

Kızı E.Y.'i 5 bin TL karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y 7 yıl 9 ay 22 gün, satın aldığı iddia edilen 54 yaşındaki Yusuf A. ise 23 yıl 12 ay ceza aldı. Baba Osman Y.'e ayrıca 3 yıl velayet yasağı konuldu.

Antalya'da, 6 yıl önce E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den 5 bin TL'ye aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan ve küçük kıza tecavüz ettiği iddiasıyla 30 Ocak'ta çıkarıldığı Antalya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.'nın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşma salonunda sadece avukatlar Hacı Ömer Çelebi, Celil Özalan ve gazeteciler bulundu. 15 Mart'ta yapılan duruşmaya hasta olduğu gerekçesiyle getirilmeyen sanık Yusuf A. bugünkü duruşmada jandarmaların arasında güçlükle yürüyerek sanık sandalyesine geçti.

Tutuksuz sanıklar baba Osman Y. ve anne Gülay Y.'nin Antalya Barosu tarafından atanan avukatı Çelil Özalan, "Müvekkillerim kesinlikle suçsuzdur. Sözleşmeden de anlaşılacağı üzere çocuğunu eğitim amacıyla Yusuf A.'nın yanına vermiştir. Ekonomik anlamda kızına eğitim aldıramayacağı için böyle bir yolu seçmiştir. Güvendiği bir kişi olan Yusuf A. da kendisine bu yönde vaatlerde bulunarak kandırmıştır. Kesinlikle suç işleme kastı bulunmamaktadır" dedi.

Verilen 10 dakikalık aranın ardından 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Altuğ kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, kızı satın alan Yusuf A.'yı 'cinsel istismar amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'zincirleme olarak cinsel saldırı' suçlarından toplam 23 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, ayrıca kayıp Osman Y.'in 3 yıl 10 ay 22 gün de velayet hakkının ertelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, davanın Yargıtay aşaması olduğu için savcının istediği baba Osman Y. hakkındaki yakalama ve tutuklama talebini reddetti.

Dava dosyası Yargıtay'dan  dönünceye kadar bekleyecek.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 14:37:45
Güncelleme :27 Mart 2012 Salı 14:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?