7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bağ-Kur'luya ikinci şans

Esnaf ve sanatkarlara Bağ-Kur'a olan borçlarını taksitle ödeme kolaylığı getiren 5458 sayılı Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'dan yararlanarak Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarını yeniden yapılandıran fakat zamanında ödeyemeyenler için ikinci bir şans daha verildi.

Esnaf ve sanatkarlardan gelen talep doğrultusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarını ödeyemeyenler için ikinci bir şans verilmesine karar verdi. Yeniden yapılandırılan ancak borçlarını düzenli ödeyemedikleri için yeniden yapılandırma talepleri iptal edilen sigortalılar, 31 Aralık 2007 tarihine kadar Bağ-Kur İl Müdürlüğü veya irtibat bürolarına müracaat etmeleri halinde dosyalarının yeniden incelenmesine karar verdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, Sosyal Güvenlik Destek Primi borcunu 5458 sayılı kanundan yararlanıp ödeyemeyen emekli esnaf ve sanatkarların bu fırsatı kaçırmamalarını istedi. Başkan Orhan Tolunay, yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur'a borcu olan üyelerimiz, işleri kötü gittiği veya taksitleri zamanında ödemediği için yeniden yapılandırılması iptal edilmiş ise bu ay sonuna kadar Bağ-Kur İl Müdürlüğü veya irtibat bürolarına müracaat ederek yeniden yapılandırmanın devamı için tekrar başvurmaları gerekiyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 16:05:00
Güncelleme :11 Aralık 2007 Salı 16:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?