22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Baharın müjdecisi çiçekler açtı

Soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olurken Antalya'nın Alanya ilçesinde, çiçek açan badem ağaçları ve papatyalar baharın müjdecisi oldu.

Şubat ayı olmasına rağmen yazdan kalma günlerin yaşandığı Alanya'da, hava sıcaklığı gündüz ortalama 22, gece ise 15 derece olarak ölçüldü.

Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Alanya'da sıcak havayı fırsat bilen turistler, sabahın erken saatlerinde Keykubat ve Damlataş Plajı'na giderek güzel havadan faydalandı. Park ve bahçeleri dolduran aileler ise spor aletleriyle jimnastik yaparak sıcak havanın tadını çıkardı.

Ankara'dan iş için Alanya'ya gelen İbrahim Yıldız, 20 dereceyi bulan hava sıcaklığının yaz aylarını aratmadığını söyledi. Denize girerek güneşin ve kumsalın tadını çıkaran Yıldız, "Alanya çok güzel bir turizm kenti. Havası ve doğası harika. Burada bir günde 4 mevsimi yaşamak mümkün. Şu anda sıcaklık Ankara'daki yaz ayları gibi. Denize bile girilebiliyor" dedi.

Kayseri'den Alanya'ya tatil için gelen Ahmet Erdoğmuş da Alanya'daki sıcak havanın kendisini şaşırttığını belirtti. Kayseri'de çok soğuk ve dondurucu bir havanın olduğunu anlatan Erdoğmuş, "Alanya çok güzel. Her yaz tatile geliyorum. Kış ortasında bile Alanya yaz ayları gibi çok sıcak. Alanya'da yaşamak bir şans olsa gerek" diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 11:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?