16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bahçe ve seraları su bastı!

ALANYA'DA SULAMA KANALININ DUVARI ÇÖKTÜ

Antalya'nın Alanya ilçesi Ketsel beldesinde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının duvarı çöktü, bölgedeki narenciye bahçeleri ve seraları su bastı.

Alanya Sulama Birliği'nin işlettiği Kestel Beldesi'ndeki DSİ sulama kanalının duvarı öğle saatlerinde çöktü. Duvarın yıkılmasıyla birlikte kanalın hemen alt tarafındaki 3 dönümlük narenciye bahçesini ve 2 serayı su bastı. Bahçedeki ve seralardaki su seviyesi 50 santimetreye kadar yükseldi.

Durumu yetkililere bildirdiğini söyleyen narenciye bahçesinin sahibi çiftçi Ali Taşar, bahçesinin büyük bölümünün zarar gördüğünü ve 10 bin TL üzerinde hasar olduğunu söyledi. Kanalın 30 yıldır kullanıldığını ve bakımsız olduğunu savunan Taşar, yetkililerin tedbir almadığını ileri sürdü.

Kanala aşırı su pompalandığını ifade eden Taşar, “Yetkililer bir süre önce inceleme yaparak kanaldaki delikleri çimentoyla kapladı. Ancak yeniden su akmaya başladı. Su pompalaması yaz döneminden daha fazla olduğu için, kanal da patladı. Durumu ilgili mercilere bildireceğim” dedi.

ALANYA'DA SULAMA KANALININ DUVARI ÇÖKTÜ
ALANYA'DA SULAMA KANALININ DUVARI ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 16:25:05
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 16:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?