1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bahçeli, Erdoğan'a 'yolluk'larını sordu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya mitinginde iktidara yüklenerek, "Yandaş televizyonlar sabahın altısından ertesi güne kadar Başbakan'ı gösteriyor. Dizilerin arasında en çok Recep Tayyip Erdoğan dizisi gösteriliyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, günün ikinci mitingini Isparta'dan karayolu ile geldiği Antalya'da yaptı. Kepez ilçesi cumartesi pazarında 'Devletin başına devlet gelecek' sloganlarıyla karşılanan Bahçeli, konuşmasında iktidarı eleştirdi. Rahatsızlığı nedeniyle sesinin hala kısık olduğu gözlenen Bahçeli, sözlerine halkın Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladı. Konuşmasının büyük bölümünde iktidara yüklenen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın üslubunu eleştirerek, Türkiye ve kendileriyle ilgili konularda yalan söylediğini iddia etti. Başbakan'ın Elazığ'da yaptığı konuşmaya Antalya'dan cevap veren Bahçeli, "Başbakan hiçbir bilgiye sahip değil ya da yanlış bilgi veriliyor. Bürokrat doğru bilgi verse, karakterinin yapısı olarak gerçekleri saptırıyor, halkı kandırıyor" dedi.

Bahçeli, Başbakan'ın partisine oy vermeyenleri hasım gördüğünü, bunun da ülkeye fayda sağlamayacağını, toplumu kaosa sürükleyip kavgayı kaçınılmaz hale getireceğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın 'Uçağa binemiyor' yönündeki sözlerine de cevap veren Bahçeli, "Uçağa binmekten korktuğumu söylüyor. Ben yanımdaki ülküdaşlarımla karanlık ormanlardan, dağ yollarından geçerek mitinglere gidiyorum. Sen yanına koruma almadan 3 AK Partili çık, milletin arasında korkudan ödün patlar" diye konuştu.

Başbakan'ın MHP'ye saldırdığını belirten Bahçeli, bunun nedeninin partisinin iktidara geldiğinde Erdoğan'ın hesap verecek olmasından kaynaklandığını savundu. Başbakan Erdoğan'ın yurt içinde yanında 500 korumayla gezdiğini iddia eden Bahçeli, "Bir saltanat, bir görme yeter. Görevi evsize ev yapmak, konut eksikliğini gidermek olan TOKİ, her şeyi unutmuş. Evleri dökülüyor, taşeron para alamıyor, kurum iflasın eşiğine gelmiş. Açık hava toplantılarında TOKİ sanal açılımlarla temel atıyor, bitmemiş konutların anahtarlarını veriyor. Açık hava toplantılarında kürsü kurup kırmızı halı döşüyor. Başbakan da o kürsüde volta atıp, sola gittiğinde CHP'yi, sağa gittiğinde MHP'yi eleştiriyor" şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Ondan sonra yandaş televizyonlar sabahın altısından ertesi güne kadar Başbakanı gösteriyor. Dizilerin arasında en çok Recep Tayyip Erdoğan dizisi gösteriliyor. Millette bıkkınlık, çiğsinme var. Millet Recep Tayyip Erdoğan dizisi başladığında ya kanalı değiştiriyor, ya televizyonu kapatıyor" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı gezilerinden kaç para yolluk aldığını söylemesini ve bu yolluğun kaç tane asgari ücret yaptığını meydandan açıklamasını istedi.

Konuşmasının ardından Antalya Belediye Başkan adaylarını tanıtan Bahçeli, daha sonra karayolu ile Adana'ya doğru yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 23:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?