22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Coşkun Antalya'da

AKP Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, İl Başkanı Hamza Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve partililerle bir araya geldi.

Bir dizi açılış ve incelemeler için Antalya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Coşkun ile Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya’yı AKP İl Başkanı Hamza Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Güliz Yılman, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Polat ve çok sayıda partili karşıladı.

 Partililerle bir araya gelen Bakan Coşkun, Antalya’nın tarım zenginliği ve turizmde marka olmasının yanı sıra siyasi hayatta da önemli bir il olduğunu söyledi. Antalya il teşkilatının gösterdiği başarının Genel Merkez tarafından takdirle karşılandığını belirten Bakan Coşkun, "AKP  genel seçimlerde önemli bir başarı elde etti. Ama şunu gördük ki yeniden karne almasına sebep olan yerel seçimlerde AKP hem güven ortamını pekiştirdi hem de hükümetimize moral verdi. Antalya teşkilatımızı kutluyoruz. Antalya sokaklarını gezerken, validen sorunları dinlerken bir büyükşehir belediye başkanının nasıl başarılı işler yapacağını da gördük. Menderes Türel’i ATSO Başkanlığı yaptığı dönemde de iş dünyasındaki başarılı çalışmalarını dikkatle izlemiştik. O bu başarılarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde de devam ettiriyor. Sayın Türel’i kutluyorum. Şunu belirtmek isterim AKP’ye oy veren de vermeyende bizim vatandaşımızdır ve biz herkese hizmet vereceğiz. AKP dışındaki belediyelerde bizim belediyelerimizdir. Halkın mutluluğunu yükselten belediyelere tabi ki önem vereceğiz. Antalya İl Başkanlığı ve yönetim kurulundan oldukça memnunuz. Onların bu başarısı hükümete de moral veriyor" şeklinde konuştu.

41 yıldır Türkiye’nin AB kapısında beklediğini hatırlatan Bakan Coşkun, "Türkiye hep zengin batının fakir bekçiliğini yapmış. Şuana kadar kazanılmış hakları Türkiye’ye verilmemiş. Artık AB Türkiye’ye saygı duymuştur. Türkiye 2 yılda Kopenhang kriterlerini yerine getirerek bazı batı ülkelerine şaşkınlık yaşattı. Kimse bunu beklemiyordu" diye konuştu.

2005 yılında yabancı sermayenin de ilgi göstereceğini ve Türkiye’nin bir şantiye görüntüsü kazanacağını belirten Bakan Coşkun, "Partimizin amacı gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmak. Başka hiçbir amacı yok biz öyle yola çıktık. 2005’nin başarılı bir yıl olması dileğiyle elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ise yaşlı bir yılın geride kaldığını, umut dolu bir yılın karşılandığını söyledi. Çetinkaya,sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca bu yıl bizim için Acil Eylem Planı’nın üçüncü yılı olması dolayısıyla da önem taşıyor. Bu yılın sonunda Türkiye’de yaşayan herkes başkanımızın da dediği gibi ’Oh be dünya varmış’ diyecek."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in AKP’de belediyecilikte bir vizyon haline geldiğini dile getiren Çetinkaya, "Antalya genç dinamik bir belediye başkanı seçti. Türel, AKP’nin belediyecilikteki vizyonu haline geldi. Kısa sürede şehircilik alanında önemli başarılara imza attı. Biz tarafsız olarak herkese hizmet edeceğiz. Aylık olarak Türkiye genelinde hem teşkilatlar hem de belediyeler bazında kamuoyu araştırmaları yapıyoruz. Bu kamuoyu araştırmalarında Antalya’daki belediyelerimiz ve teşkilatımız oldukça başarılı. Çin’den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk"

Bakan Coşkun ile Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, daha sonra Çetinkaya Alışveriş Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Antalya-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:57:55
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 12:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?