16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bakan Demir Antalya'da

BAYINDIRLIK BAKANI DEMİR ANTALYA'DA

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün '2008 Yılı Çalışmalarının Değerlendirilmesi ve 2010 Yılı Hedeflerinin Görüşülmesi' toplantısına katıldı. Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, yaptığı konuşmada, "Çok büyük özveriyle çalışan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün çok değerli yol arkadaşlarımızın, çalışma arkadaşlarımızın töhmet altına alınmasına asla gönlümüz razı değil'' dedi.

Bakan Demir, tapu sicil müdürlüklerinin, halka doğrudan hizmet veren kuruluşlar içinde en iyi hizmeti verenlerden biri olduğunu söyledi. Bakan Demir, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla ilgili yapılan anketlere göre vatandaşların yüzde 84'ünün verilen hizmetlerden memnun olduğunu söyledi. Kurum içinde görevini kötüye kullanan ve bunu maddi imkana dönüştürme eylemi içinde olanların oranının yüzde birleri bulmadığını belirten Demir, özveriyle çalışan

arkadaşlarının töhmet altına alınmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2002 yılından bu yana hem fiziki mekan hem araç gereç hem de teknoloji sistemleri ile iyi bir yere geldiğini vurgulayan Demir, 2002-2009 yılları arasında 12 bin üzerinde köy ve mahallede kadastro çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Türkiye'de kadastro çalışmalarının tamamına yakınının bittiğini vurgulayan Demir, bu çalışmaların dijital ortama aktarıldığını söyledi. Osmanlı'nın kuruluş yıllarına dayanan ve tozlu raflarda terk edilen belgelerin de, Osmanlıca-Türkçe

olarak elektronik ortamda kayıt altına alındığını ifade eden Demir, 'dünyanın en kıymetli arşivi' olarak nitelenen bu belgelerin sağlıklı ortamda saklandığını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da kadastronun Türkiye'de sorun olmaktan çıktığını belirterek, ''Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nü devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlayabiliriz" dedi. Zeki Adlı, kurumun 17 bin civarında çalışanı olan büyük bir kurum olduğunu sözlerine ekledi.

BAYINDIRLIK BAKANI DEMİR ANTALYA'DA
BAYINDIRLIK BAKANI DEMİR ANTALYA'DA
BAYINDIRLIK BAKANI DEMİR ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 15:21:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?