1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Dinçer Antalya'da

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DİNÇER ANTALYA'DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 'Emeklilere zam müjdesi' haberlerinin tamamen spekülasyon olduğunu belirterek herhangi bir rakamın henüz konuşulmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, değişik kesimlerden 29 kurum ve kuruluşun katılımıyla 'Ulusal İstihdam Stratejisi' hazırlık çalışmalarının ilk adımını Antalya'nın Kundu bölgesindeki Miracle Otel'de bir toplantıyla attı. Ulusal İstihdam Stratejisi toplantısına katılmak için Antalya'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, burada gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündemi sıkça meşgul eren 'Emeklilere zam müjdesi' haberlerinin spekülasyon olduğunu ifade eden Dinçer şunları söyledi: "Açık ve net olarak söylüyorum. Emeklilerle ilgili yapılacak yardımlar tamamen spekülatiftir. Basın kuruluşları ve emekliler derneği kendileri bazı tahminlerde bulunup kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Emeklilerimizin geçim sorunları ve maaşları ile ilgili iyileştirmeye ihtiyaç var. Ama onları haksız ve yüksek beklentilere sokmak kimsenin marifeti değil. Biz elimizden geldiği

kadar maaşlarını iyileştirmeyi düşünüyoruz. Ama şu ana kadar bir rakam telaffuz etmedik. Emeklilerimiz bu rakamlara inanmasın. Kendilerine gecikmeden bilgi verilecek. Söylentilere itibar etmeyiniz."

Eczacıların bir günlük iş bırakmalarına da değinen Dinçer, ortada eylem yapmayı gerektirecek bir gerekçenin olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Onlar başka bir gerekçeyi ileri sürdü. İlaç fiyatlarında indirim oranı yükseldiği için bu karlılıklarını etkileyecekti. 'Bizim karlılığımız da düşüyor. Dolayısıyla bunu da telafi edin' dediler. Zaten zararda olan bir kurumdan bahsediyorsak ve ulusal olarak da krizden geçiyorsak, yüzde 1-2 kar payını eczanelerden fedakarlık olarak bekliyoruz. Biz sözleşme ile

hizmet satın alıyoruz. Sözleşmede vatandaşa hizmet vermeme gibi bir hakları yok. Haksız bir eylemle vatandaşa bir gün hizmet sunmadılar. Yaptığımız sözleşme vatandaşlara hizmet vermeyi zorunlu kılıyor."

ETKİN VE VERİMLİ ECZANELERLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Eczacıların, eylemlerine devam etmesini beklemediğini anlatan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "Niçin beklemiyorum? Çünkü, eczanelerin sattığı ilaçların yüzde 90-95'ini kurum olarak biz alıyoruz. Eczaneler bize ve vatandaşa ilaçlarını sunmayacaklarsa kime verecekler? Son yapılan değişiklik eczanelerle alakalı değil. Sadece etkin ve verimli eczanelerle çalışma isteği. Bu kadar doğal bir isteğimiz var sadece. Eğer ilaç satmak istiyorlarsa onların hizmetlerini etkin bir durumda sunmaları. Başka bir

isteğim yok. Eylemin yapıldığı gün 8 bin eczane açık ve hizmet verdi. Bizden hizmet isteyen vatandaşa, hizmet eden herkesle çalışacağız. Kapımız ve gönlümüz açık. Sözleşmeyi de imzalamayı hepsinden bekliyorum. Aslında bununla ilgili bir değişiklik yapmıyoruz. Sadece uygulama yöntemini değiştiriyoruz. Türkiye Eczacılar Birliği ile değil, şimdi tek tek eczacılarla sözleşme imzalayacağız."

İŞÇİ TEMSİLCİLERİ HER ZAMAN TOPLANTIYI TERKEDİYOR

İşçi temsilcilerinin asgari ücret komisyonu toplantısını terk etmelerine değinen Bakan Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Toplantıyı terk etmeleri bakanla alakalı değil geçen yıllara da baktığımızda. Her sene bu komisyon toplanıyor her sene işçi temsilcileri bakan gelse de gelmese de toplantıyı terk ediyor. Dolayısıyla orada terk edilme nedeni bakan değil. Ayrıca toplantıya da ben gitmedim. Çünkü teknik bir komisyon. Objektif olarak bakılmalı. Rasyonel bir işe siyaset katmamak için orada bulunmadım."

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DİNÇER ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 15:15:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 15:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?