16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Bakan Eker Antalya'da

BAKAN EKER ANTALYA'DA

Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, Antalya'nın tarım sektörü açısından turizm kadar önemli bir il olduğunu kaydetti.

Tarım sektörüyle ilgili toplantılara katılmak için Antalya'ya gelen Bakan Eker, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Kente tarımla ilgili toplantı ve çalışmalar ile AK Parti Genel Merkezi tarafından Dedeman Otel'de düzenlenecek olan 'Türkiye Buluşmaları' konferansına katılmak için geldiğini ifade eden Eker, Antalya'nın Türkiye'de tarım sektörü açısından turizm kadar önemli bir il olduğunu kaydetti. Eker, "Her fırsatta sektör temsilcileri ile değerlendirmeler yapıyoruz. Antalya'da fide, tohum ve fidan

sektörüyle toplantı olacak. 70 kişilik bir değerlendirme toplantısı olacak. Ayrıca Serik'te makine ekipman desteği projeleri kapsamında sembolik bir dağıtım olacak" dedi.

Antalya'da tıbbi aromatik bitki merkezi kurulacağını belirten Bakan Eker, "Türkiye'nin ilk tıbbi aromatik bitki merkezi olacak. Antalya bu açıdan da önemli" diye konuştu. Bakan Eker ayrıca Antalya'nın 2016 yılında 'çocuk ve çiçek' konulu tematik expo'ya ev sahipliği yapacağını ve bu konuda hazırlık çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Vali Altıparmak ise, 16 gündür görevde olduğunu ve bu süre içinde ilk kez bir bakanı konuk ettiklerini belirterek, Bakan Eker'e teşekkür edip bir plaket takdim etti.

BAKAN EKER ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 12:15:03
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 12:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?