22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Eroğlu Antalya'da

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da düzenlenen "Küresel Tehditler ve Çevre" konulu panele katılan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, turizme karşı olmalarının mümkün olamayacağını belirterek, "Maksat Türkiye'ye gelir sağlamak. İnsanlara aş ve iş vermek, refah seviyesini artırmak. Biz herkesin karnını doyurmakla mükellefiz" dedi.

Belek Space Otel'de düzenlenen törene katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TEMA Vakfı ve Türkiye Tabiatı Koruma Derneği temsilcilerinin tepkisine karşılık, Türkiye'de hem turizme hem de madenlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Madencilik faaliyetlerine karşı olmadıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Çevreyle uyumlu madencilik yapılmasını talep ediyoruz. Her şey insanın istifadesi için" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, "1 Ocak 2008'den itibaren, toprağın altındaki zenginliği alalım, insanların aşa işe ihtiyacı var. Bunu kullansın ama tekrar çevreyi en güzel şekilde ağaçlandırsın. Türkiye Antalya sayesinde tanınıyor. Dünya turizm sayesinde Türkiye'de iki yeri tanıyor. Antalya, İstanbul. Turizm dolayısıyla tüm dünyadan insanlar geliyor. Turizme karşı olabilir miyiz. Ancak bazı alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ediyoruz. Maksat Türkiye'ye gelir sağlamak. İnsanlara aş ve iş vermek, refah seviyesini artırmak. Biz herkesin karnını doyurmakla mükellefiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 13:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?