1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Günay Alanya'da

Alanya ilçesinde arıtma tesisi açan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bizim dönemimizde turist sayısı ve turizm gelirleri katlanarak arttı" dedi. Günay, ayrıca, Alanya Belediye Başkan adayı Kerim Kılınç'ın seçim bürosunu ziyaret ederek, "Turizm için Kılınç'ı seçin" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinde Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Deniz Derin Deşarj Tesisi'nin açılışına katıldı. Bakan Günay, kendi dönemlerinde turizm gelirlerinin katlanarak arttığına dikkat çekti. Günay, AK Parti'nin baş örtülü baş örtüsüz, Türk, Kürt, köylü, şehirli ayırımı yapmadığını söyleyerek, "Biz AK Parti olarak ayrım yapmıyoruz. İşimiz hizmet, gücümüz millet" dedi.

Açılışın ardından Başkan Adayı Kerim Kılınç'ın Alanya merkezindeki Hal Kavşağı'nda bulunan seçim bürosunu ziyaret eden Günay, partililere şöyle seslendi: "Alanya'nın Türkiye turizminde istenilen yere gelmesini istiyorsanız, Alanya'nın sadece deniz kıyıları ile değil ören yerleri, arkeolojik değerleri, müzeleri, kaleleri, tersaneleri ile dünyada parmakla gösterilen özel kent haline gelmesini istiyorsanız, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden çıkmış gelmiş, 20 yıldan beri Alanya halkına namusuyla hizmet etmiş, ahlakına, bilgisine, eğitimine en önemlisi hak duygusuna inandığımız AKP Alanya Belediye Başkan Adayı Kerim Kılınç'ı size emanet etmek istiyorum."

Bakan Günay, Alanya Kalesi'nin UNESCO Dünya Kültürel Mirası geçeci listesinden kalıcı listeye geçmesi için bir ay önce gerekli çalışmaların tamamlanarak hazırlanan dosyanın UNESCO'ya verildiğini belirtti.

Bir ay içinde UNESCO'nun dosyayı inceleyerek eksikleri bakanlığa bildireceklerini anlatan Günay, şöyle konuştu: "Alanya Kalesi UNESCO Dünya Kültürel Mirası kalıcı listesine girecek. Bunu ilk kez burada müjdeliyorum. Türkiye'ye daha çok turistin gelmesini sağlayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 14:19:47
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 17:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?