1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Günay Kaşlılar'la buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş ve bağımsızlık ruhunun mayası Ksantos'tan geliyor" dedi.

Bakan Günay, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti Kaş Belediye Başkan Adayı Halil Kocaer, belde belediye başkan adayları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üye adaylarının da bulunduğu Emin Erdem Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Günay, turizmin başkenti Antalya'da gezdiği yerlerde neredeyse bütün vatandaşların hükümetten ve partilerinden memnun olduğunu söyledi.

Turist rakamlarına bakıldığında Türkiye'nin dünyada 8 sırada bulunduğunu belirten Bakan Günay, İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi devlerin turizmde geriye gitmesine rağmen Türkiye'nin yüzde 12 büyüdüğünü söyledi. 26 milyon turistin geçen yıl Türkiye'yi tercih ettiğini kaydeden Günay, "Bu rakam AK Parti iktidarında çıktı. 9 milyonu Antalya'ya geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı olalı 18-20 aylık süre içersinde 4 defa Kaş'a geldim. Festivale, şenliğe, arıtma tesisinin açılışına, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına geldim. Kaş, Türkiye'nin bence en müstesna yerlerinden birisidir. Bölge, mücevher ve inci gibi korunması gereken turizm alanıdır. Kaş'ı gözümüz gibi koruyalım. Kaş bir markadır. Bölgeyi betonlaştırmadan yeni bir turizm anlayışı getirmeliyiz. İmara dikkat etmeliyiz. Topraklarımızı talan etmeyeceğiz. Kaş'ın marka değeri katsayısı yüksek bir turizm anlayışını bu topraklarla tanıştıracağız" diye konuştu.

Kaş'ın atalardan emanet olduğunu ve topraklar üzerinde Hititler, Likyalılar ve Osmanlılar olmak üzere birçok medeniyetin geçtiğini söyleyen Bakan Günay, "Bu toprakları gözümüz gibi koruyacağız. Kaş Yat Limanı ve alt yapı sorunu bitirilecek. Denize bakan tek antik tiyatro olan Kaş Tiyatrosu önümüzdeki günlerde restorasyonunu başlanacak. Dünyanın ilk meclisi Kaş'ta Patara'da bu bölgede yaşamış olan Likyalılar bağımsızlık sembolleridir. Tarihte ve günümüzde devletlere örnek olmuşlardır. Anadolu'nun kurtuluş filizleri Ksantos'ta atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş ve bağımsızlık ruhunun mayası Ksantos'tan geliyor. Burada aziz toprakların değerini bilelim. Bu topraklar dünyanın ilk demokrasi deneyiminin yaşandığı topraklardır" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Adayı Halil Kocaer ve Kalkan, Yeşilköy, Ova, Gömbe ve Kınık belediye başkan adayları için vatandaşlardan oy isteyen Günay, beraberindeki heyetle Demre ilçesine hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 09:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?