21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bakan Hayati Yazıcı Antalya'da

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini kısıtlamak yerine mahkemenin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamak gerektiğini söyledi

Antalya'da düzenlenen İpek Yolu Uluslararası Forumu'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanması çağrısında bulunmasını değerlendirerek, "Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi, Resmi Gazete'de yayınlanan kararların irdelenmesinde de anlaşılabilir ki görev ve yetkilerini aşarak bir karar vermiştir. Görev ve yetkilerini aşarak bir karar vermiş olması dolayısıyla parlamenter demokrasilerde önemli bir kurum olan Anayasa Mahkemesinin görev alanına çekilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması amaçlanıyor" dedi.

Bu çerçevede parlamenterlere görev düştüğünü anlatan Yazıcı, şöyle konuştu: "Hem siyasi parti, hem parlamenterin bu konuda bana göre görevinin ötesinde sorumluluğu var. Türk demokrasisinin geleceği açısından sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Parlamento bu konuda kararlılık gösterirse ki göstermesi gerekir bizim kurumumuz da üzerine düşeni yapar. Bu kısıtlamak değil ama vermiş olduğu kararlarla görev ve yetki sınırını aşan mahkemenin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamak olacaktır."

Bakan Yazıcı, gazetecilerin "kriz ortamında Türkiye'nin beklediği fırsat İpek Yolu'ndan çıkar mı?" şeklindeki sorusuna şöyle karşılık verdi: "Kurtarır dersem ucu olmayan bir laf olur. Türkiye uyguladığı son 5 yıl içerisindeki ekonomik programları ile ekonomisini güçlü hale getirmiştir. Finans kurumlarına ilişkin yapısal değişiklik ve dönüşümleri gerçekleştirmiştir. Bu kriz sürecini fazla hasara uğramadan aşacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:49:09
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 15:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?