1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Kavaf'tan Yüksel'e ziyaret

DEVLET BAKANI KAVAF ANTALYA'DA

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, son zamanlarda medyada sıkça rastlanan yaşlı anne ve babaların uğradığı haksızlıkların medya, globalleşen dünya ve sanayileşmenin getirdiği dezenformasyonun etkisi olduğunu söyledi. Kavaf, bu konuda yapacakları çalışmanın detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret eden Devlet Bakanı Kavaf, kadına şiddetle ilgili 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) çok kapsamlı değişiklik yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu değişiklikler Avrupa'dakilerden çok daha ileride. Ancak yasaların hayata geçmesi zaman alan birşey. Yasalar hayata geçmeden sorunlar tamamen ortadan kalkmayacak. Bütün dünyada böyle ancak bizde de böyle olması doğal bir durumdur demiyorum. Bu iş için zihinsel bir değişim ve dönüşüm yaşanması gerekiyor.

Zannedildiği gibi bir artış yok. Kamuoyunda farkındalık ortaya çıktıktan sonra bu konuda ilk kez bizim tarafımızdan kayıtlar yapılmaya başlandı, sayısal verilere ulaşmaya başladık. Bundan dolayı artış var gibi görünüyor olabilir."

Kavaf, bir basın mensubunun "çekirdek aile yapısında bir dezenformasyon mu var" sorusuna da cevap verdi. Kavaf, gelişme ve sanayileşmeye bağlı olarak herkesin hayatında değişiklikler olduğunu söyledi. Millet olarak olumlu bazı değerlerin yaşatılması ve korunması gerektiğine inanıldığını hatırlatan Kavaf, şunları söyledi: "Çekirdek aile yapısını yaşatmamız gerektiğine inanan ve bunu dillendiren bir milletiz. Bu konuda sıkıntılar var, medyadan, değişen yaşam şartlarından, globalleşmeden etkilenmemek

mümkün değil. Bu etkileri en aza indirmek için çalışmalarımızvar. Bunu ilerleyen günlerde paylaşacağız."

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel tarafından ziyaret anısına Bakan Kavaf'a bir plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 15:36:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 10:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?