22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Koç Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, her proje getiren otelcinin tanıtımına yüzde 50 katkıda bulunulacağını söyledi. 

Bakan Koç, Antalya Kundu'da bulunan Concorde Otel'de düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 Yılı Bakanlık ve Sektör Faaliyetlerinin Planlanması Hazırlık Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirme yapan Bakan Koç, toplantıda özellikle 2007 yılının daha iyi geçmesi için neler yapılabileceğinin görüşüldüğünü söyledi. Turizm Komisyonu'nda 30 maddelik yeni bir kanun çıkarıldığını belirten Bakan Koç, "Tanıtım faaliyetleri için yeni çıkacak kanunda mahalli idareler turizm birlikleri kuruyoruz. Turizm sektörünün unsurları bizimle beraber taşın altına elini koyacak. Bütçeleri olacak, biz genel tanıtımı yaparken özel ve yerel tanıtımlar bu şekilde olacak. Her proje getiren otelcinin tanıtımına yüzde 50 katkı sağlayacağız. Tanıtım fonlarına destek olunması konusunda Dışişleri Bakanlığı ile anlaşılmıştır. Personel Dairesi Başkanlığı'ndan da bize yazı gelince Sofya, Güney Afrika, Pakistan, İslamabad, Yeni Delhi, Hindistan, Riyad'da Kültür ve Turizm Müşavirlikleri kuruyoruz. Uzakdoğu pazarını önemsiyoruz. Ama maalesef bugüne kadar o pazarda hiçbir şey yapılmamış. Dünyadaki veriler de onu gösteriyor, biz de Uzakdoğu pazarını önemsiyoruz" dedi. 

2007'nin çok daha iyi geçmesini arzu ettiklerini belirten Koç, "2006'da başımıza gelen hadiselerin inşallah önümüzdeki yıl gelmemesini temenni ediyoruz. Ama olursa da basın ve medyadan bu konuda anlayış bekliyoruz. Medyanın anlayışına ihtiyacımız var. Herkes kusurunu örtüyor. Elbette kusur ve terör olmasın" diye konuştu. 

Dünyadaki turizm trendinin hala yükselme aşamasında olduğunu vurgulayan Bakan Koç, "Bu yükselme yüzde 4.5'lerdedir. Biz üzülerek geçirdiğimiz 2006'yı sayı itibariyle yüzde 5 kayıpla, gelir itibariyleyse bu rakam daha az kayıp olacak. 2007'de hep beraber tur operatörleriyle, seyahat acenteleriyle, belediye ve otelcilerimizle, turizm dinamikleriyle birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Koç, bir basın mensubunun Papa'nın Türkiye ziyaretiyle ilgili sorusuna da, "Reisi Cumhurumuzun daveti üzerine gelen devlet başkanıdır ve aynı zamanda Katolik dünyasının ruhani lideridir. Şu anda bilmiyorum ama dünkü yansımaları fevkalade müspet olmuştur. Lakin Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanı olarak bunu sadece bir turizm hareketine indirgeyemeyiz. Medeniyetler arası çatışmanın olmadığı bir dünyanın varlığında elbette dini liderlerin rolleri büyüktür. O açıdan da mütalaa ediyorum. Hoş geldi ve bu hoş geldin gibi Cuma günü de güle güle demeyi Allah bize nasip etsin" şeklinde cevap verdi.
(ŞT-AT-RO-RO-Y)
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 21:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?