22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Koç'tan 'Lara' cevabı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Antalya'nın Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinin başında geldiğini belirterek, "Basında turizmin başkenti olarak anılan bu ilimizi sadece güneş-kum-deniz üçlemesiyle lanse etmektense sahip olduğu ve olacağı diğer değerlerin de öne çıkarılması, hem Antalya hem de ülkemiz turizmi açısından son derece önemli bir adım olacaktır. Lara Kentsel Temalı Park Projesi gerek Antalya gerekse ülkemiz için ayrı bir değere sahip bir projedir" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in soru önergesine verdiği yazılı cevabında, Lara Parkı'nın yepyeni bir çehreye kavuşacağını belirterek, bu bölgenin atıl, kirli, halkın yararlanamadığı bir yer olmaktan çıkarılacağını belirtti. "Bakanlığımızca yapılan bu tahsis sonucu Lara Parkı yepyeni bir çehre kazanacaktır. Tahsis edilen alanın gerek sosyal gerekse teknik altyapısı tamamen yenilenerek çevre kirliliği önlenecek ve Lara Parkı, halkın ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin yararlanabileceği Antalya için vazgeçilmez bir sosyal donatı öğesi ve çekim merkezi olacaktır. Lara Parkı yenilenen modern yüzüyle hizmet vermeye başladığında hem bünyesinde barındıracağı yeni iş olanakları, hem de bölgeye çekeceği yerli ve yabancı turistler sayesinde elde edeceği turizm geliriyle ekonomi ve istihdam konularında hem turizm sektörü hem de turizm sektörüne hizmet veren diğer sektörler açısından önemli bir katkı olacağı beklenmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Lara Park'ın Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin şirketi olduğu belirtilen UDE Yatırım'a verildiği iddialarını da cevaplandıran Bakan Koç, Lara Plajı'yla ilgili ihalenin yapılacağının Resmi Gazete'de belirtilen tarihte yayımlandığını, bu çerçevede belirtilen tarihte yapılan müzakereye 5 firma katıldığını ve tahsise konu alanın 22,72 milyon YTL olan en yüksek sosyal ve teknik altyapı katılım payını teklif eden firma olan UDE şirketinin kazandığını belirtti. "Söz konusu müzakere kamuoyuna açık olarak ve açık teklif verme usulüyle gerçekleştirilmiştir" diyen Bakan Koç, şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyuna açık olarak yapılan müzakerelere sonucu 22,72 milyon YTL olan en yüksek sosyal ve teknik altyapıya katılım payını teklif eden UDE Tur... tahsise hak kazandığı Lara Temalı Parkı'nın tahsisi için ön koşul olan müzakere başlangıcında teklif ettiği sosyal ve teknik altyapıya katılım payı ile müzakere sonunda teklif ettiği sosyal ve teknik altyapıya katılım payı arasındaki fark kadar teminat mektubu bedelini Bakanlığıma iletmiş olup, söz konusu firma için ön izin verilmesi hususuna ilişkin karar, Arazi Tahsis Komisyonu'nda değerlendirilecektir."
iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 10:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mühendis 65 IP: 85.102.231.xxx Tarih : 17.10.2006 13:30:21
Sevgili hemşehrimiz sayın Fettah beyin böyle bir işe üstlenmesi gurur verici bir durum başarılar