22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Mumcu, Antalya'da

 Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Hollywood’dan gelen film yapımcılarıyla biraraya geldi. Yönetmen Osman Sınav, Sinegraf Film ile Seven Arts Pictures’in ortak projesi olan Amerikan-Türk yapımı film hakkında Bakan Mumcu’ya bilgi verdi.Bakan Mumcu, yabancı film yapımcılarının Türkiye’ye gelişini zorlaştıran birçok bürokratik engelin ortadan kalktığını belirtti.

Hilside-Su Hotel’de düzenlenen basın toplantısına Seven Arts Pictures kurucu başkanı Peter Hoffman ile şirket ortağı ve satış başkanı Daniel Diamond, ABD’li aktrist Deborah Kra Unger, Yönetmen Bronwen Hughes, Pinema Filmcilik sahibi Pamir Demirtaş ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı.

Bakan Mumcu, önümüzdeki yıl uluslararası düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali için görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, 41. festivali değerlendirdi. Bakan Mumcu, "Benim için önemli olan bir geleneğin sürmesi. Bugün yaptığımız araştırma, festivali nasıl uluslararası boyuta taşıyabilirizdir. Festival yetkilileri canla başla çalıştılar" diye konuştu.

Bakan Erkan Mumcu, SODER’e üye sanatçıların protestosuyla ilgili soruları ise, "Gazetelerden okudum. Yorumları gazetelerden öğrendik" diye cevapladı.

Yönetmen Osman Sınav, ortak film projesi hakkında bilgi verirken, Amerikan-Türk ortak yapımı ilk filmin tamamlanmasının ardından ikinci filme başlanacağını söyledi. Sınav, "2005 yılının Nisan ayında başlanacak projenin tüm sahneleri, güney sahilleri ağırlıklı olmak üzere Türkiye’de çekilecek" dedi.

Yönetmen Sınav, bu yıl çıkan sponsorluk yasası ile sinemacıların önünün açıldığını kaydetti.
Bakan Mumcu ise yabancı film yapımcılarının Türkiye’ye gelişini engelleyen birçok bürokratik engelin ortadan kalktığını ifade etti.

Aktrist Deborah Kara Unger de Antalya’ya çok beğendiğini belirterek, "Burada kendimi Rönesans’ta gibi hissediyorum" diye konuştu.

Bakan Mumcu ve diğer katılımcılar, toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 15:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?