21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bakan Şahin Antalya'da

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir hükümlünün cezaevinde eşiyle cinsel ilişkiye girip çocuk sahibi olma talebiyle ilgili yazılı müracaatının kendilerine ulaştığını ancak gündemlerinde böyle bir konu olmadığını söyledi.

Bakan Şahin, İmralı'da bulunan terörist Abdullah Öcalan'ın böyle bir talepte bulunması halinde ne cevap verileceği şeklindeki bir soruya da "Öcalan bekardır, onun için böyle bir talebi sözkonusu olamaz" cevabını verdi.

Kurban Bayramı için seçim bölgesi Antalya'ya gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bayram namazını Hz. Ömer Camii'nde kıldı. Camiden çıkışta vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara harçlık dağıtan Şahin, ardından huzur evine geçti. Burada yaşlılarla kahvaltı yapıp sohbet eden ve yaşlıların bayramlarını tebrik eden Mehmet Ali Şahin, huzur evi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Şahin, gazetecilerin cezaevinde hükümlü olan bir kişinin eşiyle cinsel ilişkiye girip çocuk sahibi olma talebiyle ilgili sorusuna şöyle karşılık verdi: "Zaman zaman bakanlığımıza başvurular geliyor, cezaevindeki özellikle hükümlüler birtakım taleplerini bize yazılı olarak ifade eder. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na buna benzer müracaatlar oluyor. Komisyon başkanımız da ilgilisi sebebiyle talepleri bakanlığımıza göndermiş. Henüz inceleme imkanı bulamadım. Her talep bizim için saygıdeğerdir. Ancak Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda şu an bir değişiklik düşüncesi yok ama ben her tür talepleri ve istekleri anlayışla karşılıyorum. Bazı Avrupa ülkelerinde buna benzer uygulama ve düzenleme var. Türkiye'de olacak mı olmayacak mı şu an itibarıyla cevap verecek konumda değilim. Avrupa Birliği açısından zorunlu bir uygulama değildir."

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir basın mensubunun İmralı'da bulunan terörist Abdullah Öcalan'dan böyle bir talep gelmesi durumunda nasıl hareket edeceklerini sorması üzerine "Öcalan'dan böyle bir talep beklemiyoruz, çünkü kendisi bekardır" karşılığını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?