7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bakan Şahin fırında ekmek pişirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da kolları sıvayıp bir fırında ekmek pişirdi.


AK Parti Antalya birinci bölgeden milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Şahin, gece gündüz demeden seçim çalışmalarına devam ediyor. Şarampol Caddesi esnafını ziyaret eden Şahin, sorunlarını dinledi, sohbet etti. Unlu mamullerin yapıldığı ve satışa sunulduğu bir dükkana giren Şahin, baba mesleğinin fırıncılık olduğunu belirterek kolları sıvayıp fırının başına geçti. Ekmekleri büyük bir ustalıkla fırından çıkaran Şahin, "Ben ilkokulu bitirip 1963 yılından lise son sınıfa kadar babamın yanında fırında çalıştım. O zamanlar ekmekler odunla pişerdi. Normal ekmeklerin yanında yuvarlak ekmek yapardık. Emin önündeki büfemizde günde 5-6 bin ekmek satardık" dedi.


ANTALYA TÜRKİYE'NİN EKONOMİ MOTORU


Esnaf ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Şahin, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptı. Bölgedeki çalışmaların slayt sunumu ile anlatıldığı toplantıda konuşan Başkan Özgen, "Burada 120 tesisle 200 milyon dolarlık ihracat yapıp, 8 bin istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz 16 bin istihdam sağlayarak ihracatı 600 milyon dolara çıkarmak" diye konuştu.


Bölgenin üretimi ve sağladığı istihdam sayısından memnuniyetini dile getiren Bakan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz Türkiye'nin özel sektör öncülüğünde kalkınacağına inanıyoruz. O bakımdan dünyadaki işletmelerin bu ülkede ticaret yapmaları için devlet desteğine ihtiyaç var. Özellikle ülkemizdeki esnafın kalkınabilmesi için Halk Bankası ve Ziraat Bankası kredilerine ihtiyacı var." Bu durumu göz önünde bulundurarak kredi alımlarını kolaylaştırıp faiz oranlarını düşürdüklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "2002'de 154 trilyon kredi çekilirken 2006 yılında tam 17 katı 2 katrilyon 600 trilyonluk kredi çekilmiştir. Ayrıca ihracat kredisi altında sıfır faizle verdiğimiz krediler var. Başka yapılması gereken destekler var bunları biliyoruz. Burada böylesine bir sanayi böylesine atak olmanıza memnun oldum. Antalya turizm ve tarımın yanında sanayi alanında da kendini göstermiş, ülkeye kazandırdıklarıyla Türkiye'nin ekonomik motoru konumuna gelmiştir. Böylece bizim sorumluluğumuz artmıştır."


Bakan Şahin, toplantının ardından bölgedeki çok sayıda tesisi ziyaret ederek, yöneticileriyle görüşüp durum değerlendirmesi yaptı. Şahin, bir tesisi gezerken bone takıp galoş giymeyi ihmal etmedi. Bölgenin ilk yapılan okulu olan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Şahin, şöyle konuştu: "Bir bireyi bir alanda yetiştirerek ona iş imkanı sağlayacaksınız. Bireyin önüne tüm fırsatları sereceksiniz, gençlerin bu okulda, bu fırsatlarla okuması için birbiriyle yarışması gerekiyor. Böyle bir durumda sizde iyi yetişmiş elemanlara sahip olacaksınız. Meslek lisesinden sonra teknoloji üniversitesi de kurabilirsiniz"


Organize Sanayi Bölgesi'nin ardından Bakan Şahin, Döşemealtı beldesinde kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Şahin, toplantıda 4.5 yıllık süreçte AK Parti'nin çalışmalarını ve hizmetlerini anlattı. Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz buraya halkın sorunlarını çözmeye geldik. Önce geldiğimizde stat vardı ama tribününüz yoktu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile konuyu görüştüm ihalesi yapılmak üzere. Antalyaspor'un da birinci lige yükselmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek bir Antalyaspor olacak. Biz ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz. Birbirimize destek olmalı, şevk vermeliyiz."


Şahin, Yeşilbayır Belediyesi'nin bir at çiftliğinde verdiği yemeğe katıldı. Ata binmeyi tercih etmeyen Şahin, atlara şeker verip tesis hakkında bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?