7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bakan telefonla maaş bağlattı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şahin, nüfus kayıtlarında ölü göründüğünü söyleyen bir vatandaşa telefon açıp maaş bağlattı.


Maaş günü olması nedeniyle Şahin’in yolu sık sık emekliler tarafından kesildi. 68 yaşındaki Aysel Uludağ, 500 YTL maaş aldığını belirterek, "Yeni emekli maaşımı çektim. Hesap yapa yapa eve gidiyorum" diye ağladı.


SSK’dan emekli oluğunu ve yıllarca devlete hizmet ettiğini ancak yırtık terliklerle gezdiğini ifade eden Uludağ, Bakan Şahin’e milletvekillerinin kaç lira aldığını sordu.

 
Kızı Sibel Argılı’nın (36) göğüs kanseri olduğunu ancak hastanelerin ameliyat için 60 gün sonrasına gün verdiğini öne süren Uludağ, Bakan Şahin’den yardım istedi. Şahin de Uludağ’a sarılarak, kızının tedavisi için gerekenlerin yapılması konusunda ilgililere talimat verdi.
Emekli vatandaşlar Şahin’e geçinemediklerini belirterek, maaşlarına zam yapılması talebinde bulundular.

YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ


Ramazan Ulutaş adlı bir vatandaş da "Nüfus kayıtlarında ölü olarak göründüğü gerekçesiyle emekli maaşını çekemediğini" söyledi.
Bunun üzerine gazetecileri yanına çağıran ve Ulutaş’a "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ı biliyor musun" diye soran Şahin, sorunun çözülmesi talimatını verdi.
Bakan Şahin, bir süre sonra Ulutaş’ın sorununun çözüldüğünü belirterek, "Yaşadığı tespit edildi, maaş bağlanıyor" dedi.
Ulutaş’ın kağıt üzerinde ölü göründüğünü belirten Şahin, sorunu düzelttiklerini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANINI ŞİKAYET ETTİLER

 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ziyaret ettiği esnafdan Ali Uyaroğlu, kendisinin yaptırdığı ve adını taşıyan Mazıdağı Mahallesi’ndeki Ali Uyaroğlu Camisi’nin çevre düzenlemesini yapmak üzere Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in söz verdiğini, ancak sözünü tutmadığını iddia etti.
Bunun üzerine Erdal Öner’i telefonla arayan Şahin, "Ali Uyaroğlu Camisi’nin çevre düzenlemesini niye yapmadın Erdal?" diye sordu.

Miliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 17:23:56
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 17:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?