1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Tüzmen kendini şokladı!

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, eksi 70 derecedeki şok dolaplara girdi.

Türkiye İhracatçı Meclisi'nin daveti üzerine Antalya Limanı'ndaki orkinos ve balık üretme ve ihracat merkezi tesislerine gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, burada dev kılıç balığıyla poz verdi, sonra eksi 70 derecedeki şok dolaplara girdi.

Devlet Bakanı Tüzmen, Antalya'da üretilen orkinosların eksi 70 derecede şoklandığı dev buzdolaplarına girdi. Tüzmen, eksi 70 derecedeki dolaba girmeden önce 'Basın önce girsin bizi çeksin. Onlar biraz içeride mahsur kalsın' dedi, ardından içeride, "Lost filmindeki gibi oldum. Biraz daha gelsenize arkadaşlar yalnız bırakmayın beni' diye konuştu. Dolaptaki orkinoslara bakmak isteyen görevliye ise Bakan Tüzmen, "Ne biçim şoklandık ama. Bu arkadaş dondu şimdi biz yardımcı olalım ona" dedi.

Üç dakikaya yakın bir süre sonra şok dolabından yüzü ve saçları beyazlaşmış olarak dışarı çıkan Bakan Tüzmen, şöyle konuştu: "Kendimi gençleşmiş hissediyorum. Saçlarım beyazladı ama bünye gençleşti. Şoklama oldu. Artık hiçbir şey tesir etmez. En az 10 yaş gençleştim. Bugünlerde ihracatçıları şoklama yapmamız gerekiyor. Diğer yetkili ve başkanlar gelmedi. Onlar uyanıktır."

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Tüzmen, Bodrum'da ilk başta verilen izinlerin masa başında verildiğini, gidilip yerinde inceleme yapılmadığı için sıkıntılarla karşılaşıldığını söyledi. İki tane döviz girdimiz olduğunu, bunların ihracat ve turizm olduğunu anlatan Tüzmen, sözlerine şöyle devam etti: "Aradaki sınırı iyi çizmemiz lazım. Usulüne uygun yapıldığı, yerinde incelendiği ve kıyılara zarar verilmeyecek bölgeler seçildiği zaman turizmde katkısı olacak şekilde balık üretimini ve ihracatını gerçekleştirebiliriz. Hassas bir konu. Yöre sakinlerinin turizm bölgelerindeki sakinlerin ve tesislerin de görüşleri alınarak belli yerlerde -masa başında değil- tespit edildikten sonra kıyılara belli uzaklıkta, herhangi bir kirlilik yaratmayacak şekilde, açık deniz ortamında ihracatımıza önemli katkı sağlayacaktır."

Tüzmen, basın mensuplarının, geçen yıl Çeşme'de bir orkinos çiftliğinde dalış yaptığını hatırlatarak, 'Orada herhangi bir kirlilik gözlemlediniz mi?' diye sormaları üzerine, o çiftliğin denizden uzakta çok iyi hazırlanmış bir tesis olduğunu, çevre kirliliği olmadığını söyledi. Çevre kirliliği yaratan çiftliklere izin verilmemesi gerektiğini belirten Tüzmen, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki çiftliklerin, turizm tesislerine zarar vermeyecek şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 19:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?