1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bakan Yıldırım Antalya'da

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM ANTALYA'DA

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları bölüyoruz ama hayatları birleştiriyoruz" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eğitimde dönüşüm 2010 protokolü ve okul açılışlarına katılmak için Antalya'ya geldi. Binali Yıldırım, Antalya-Kemer arasında yapımı devam eden üç tüneli gezdi. Tünel inşaatında çalışan işçilerle sohbet eden Bakan Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. Tünel içerisinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, 3 vardiya 24 saat çalışarak iki ay içerisinde toplam uzunluğu 2 bin 400 metre olan tünelleri bitirme noktasına geldiklerini söyledi.

Tünelin yapımına 2005 yılında başlandığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Yüklenici firma ile sorunlar yaşandı. Yolların bölünmüş hale gelmesine rağmen tüneller olmadığı için 7 Km'lik bölümde sıkıntı yaşanıyordu. Bu tünelleri devreye soktuğumuzda artık turizm açısından önemli olan bu bölge Tekirova'ya kadar bölünmüş yol alacak. Bu da seyahat süresince trafik güvenliği bakımından çok ciddi bir iyileşme anlamına geliyor. Kurallara göre sürücüler araçlarını 100 km'lik hızla kullanırsa bu yol yarım saat sürecek."

YOLLARIN KRALI OLMAZ KURALI OLUR

Kurallara uymayan sürücüleri uyaran Yıldırım, yolların çok güzelleştiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Sabredemeyen sürücüler gaz pedallarına basıyor. Ancak bunu yapmamalılar. Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. 100 Km'yi geçmeyelim. Aslında yol müsait ama önemli olan emniyetli gitmek. Bizim için vatandaşların güvenliği ve hayatı önemli. Yolları bölüyoruz ama hayatları birleştiriyoruz."

Yıldırım, gazetecilerin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili sorularına şöyle karşılık verdi: "Yargıda devam eden bir konudur. Soruşturma aşamasında. Bu yüzden bu konuyla ilgili değerlendirme yapmanın bir anlamı yok. Olaylar neyse ortaya çıkacaktır. Biraz bekleyip görmemiz lazım."

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM ANTALYA'DA
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:06:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 18:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?