21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Bakandan Öner'e eğitim övgüsü

Antalya’da okul açılışlarına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik eğitime hizmetlerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e teşekkür etti.

Antalya’nın Altınova bölgesinde hayırsever Gülter Çağıran tarafından kardeşi adına yaptırılan Ayten Çağıran Ticaret Meslek Lisesi’nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kepez’in eğitim anlamında önemli yol kat ettiğini söyledi.
İlçe’nin eğitim kalitesinin her geçen gün arttığını belirten Bakan Çelik, “Başkan Öner, İlçedeki okulların hamisi oldu, okul aile birliği başkanı gibi çalıştı. Bahçelerinin çevre düzenlemesini yaptığı okulların temizliğini de gerçekleştiriyor.

Başkan Öner’e eğitime verdiği destekten dolayı gençlik ve istikbal adına teşekkür ediyorum. Kepez’de 7 yeni okul yapımı 2008 yılı programı içerisine alındı. Hükümetin hazırladığı ve yasallaşan kanun tasarısı ile Antalya’nın nur topu gibi 5 tane ilçesi oldu. Kepez’de 400 bin nüfusu ile Antalya’nın en büyük ilçesi olma özelliğini kazandı" dedi.

Antalya’nın en büyük ilçesi Kepez’e modern bir kent kimliği kazandırdıklarını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ise, “4 yılda gerçekleştirdiğimiz rekor hizmetle 400 bin nüfuslu, 60 okulundaki 52 bin öğrencisi Kepez’i bir eğitim ilçesi yaptık. Antalya’nın en fazla göç alan ilçesi olan Kepez’deki çağdaşlaşmanın, değişim eğitimden geçmektedir. Bu amaçla göreve geldiğimiz günden bugüne Kepez’de eğitim kalitesinin artırılması için çalıştık. Kepez’e 4yılda 16 okul kazandırdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçedeki 30 okulun yazın toz, kışın çamur içerisinde kalan bahçelerine sıcak asfalt döktük. Okul bahçelerinin çevre düzenlemesini yaptık. Böylece öğrencileri çamur ve toz çilesinden kurtardık. Türkiye’de bir ilke imza atarak, 60 okulun haftada bir kez iç ve dış temizliğini yapıyoruz. Okuma alışkanlığının kazanılması için, Türk ve Dünya Edebiyatı Klasikleri’nden oluşan, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı 25 bin kitabı öğrencilere armağan ettik.”dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 17:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?