22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Balbey geleceğini tartıştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Balbey Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı" kararlarına yönelik "Nasıl Bir Balbey" konulu Çalıştay düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştay’a Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı Feridun Uyar, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Restorasyon Uzmanı Doç. Dr. Emre Madran, Antalya Mimarlar Odası’ndan Cahit Tolunay, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve Balbey Mahallesi’nden çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimarlar Odası Temsilcisi Cahit Tolunay, Kaleiçi ile birlikte kentsel merkezin geleneksel doku adına korunabilecek ikinci bölgenin Balbey Mahallesi olduğunu söyledi. Tolunay Antalya için doğru ve gerçekçi planlar yapılması gerektiğini belirterek “Balbey ve Kaleiçi bir bütündür. Yapılacak düzenlemelerde hedef ekonomik düzeyi yükseltmek değil, kültürel ve mimarik yapıyı korumak olmalıdır. Burada sivil toplum kuruluşlarının ve halkın fikirleri çok önemlidir. Antalyalı olarak hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla mevcut imar planını üzerinde revizyon kararı alındığını belirten Doç. Dr. Emre Madran, Balbeyin bölgesel bir geçiş alanı olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Bölge sakinleri arasında bir anket düzenlendi.Balbey sakinleri kültür varlıklarının korunmasında hemfikir. Mahallenin tarihi dokularının korunarak, işyeri olarak kullanılması ve turizme açılmasını istiyorlar. Kültürel Değerlerin yanı sıra yaşam kalitesinin de yükseltilmesi gibi başka değerlerin de korunması gerek.”

Söz konusu koruma amaçlı imar planı revizyonunda, çok hızlı bir şekilde sonuca gidileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi İmar Danışmanı Feriiun Uyar, Balbey Mahallesi’nin sorunlarına büyük önem verildiğini belirtti. Uyar “ Mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri bizim için büyük önem taşıyor. Önümüzdeki zamanlarda bu tarz toplantıları tekrar düzenleyerek, sivil toplum örgütlerinin ve Balbey sakinlerinin fikirlerini de göz önüne alarak, ne yapılabilir diye karşılıklı konuşacağız” diye konuştu.
Toplantıda, mahalle sakinleri de nasıl bir Balbey istedikleri konusunda görüşlerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?