22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Balıkları bile bayıltan sıcak

Antalya’daki Dolphin Gösteri Merkezi’ndeki yunus balina ve deniz aslanları da çöl sıcaklarından olumsuz etkilendi. Soğuk denizlerde yaşamaya alışık olan balina ve yunus balıklarının gösteri yaptıkları havuz suyu, özel bir sistem sayesinde soğutulmaya başlandı.

Antalya’nın açık denizlerden getirilen sevimli misafirleri Alişya ve Suera isimli yunus balıkları ile Mila ve Meline isimli balinalar ve deniz aslanları Geyna ile Raşa, bastıran ani sıcaklar sebebiyle zor günler yaşıyor.

Bir hafta önce 23 derece olan deniz suyu sıcaklığının bir hafta içinde 26 dereceye yükselmesi üzerine, deniz suyuyla doldurulan gösteri havuzu özel bir sistemle soğutulmaya başlandı. Havuzdaki su 22 derecede sabitlenirken, gösteri merkezinin üzeri ise yine balıkların güneşten etkilenmemesi için çadırla kapatıldı.

Günde iki gösteri yapan sevimli misafirlerin havuzlarındaki suyun sıcaklığı da, görevli teknisyenler tarafından sık sık ölçülerek kontrol altında tutulmaya çalışılıyor.

Oqualand Halkla İlişkiler Müdürü Gökçe Birlik, havaların ısınmasıyla birlikte ısısı yükselen deniz suyunun soğuk denizlere alışık olan yunuslar, deniz aslanları ve özellikle balinaları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Havuz çevresinde kurulan özel bir sistemle denizden gelen su, önce soğutulup sonra havuza bırakılıyor. Su ısınmaya başladıkça devir daimle tazeleniyor. Böylelikle havuzdaki suyu her zaman 21-22 derecede tutabiliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 19:57:47
Güncelleme :23 Haziran 2005 Perşembe 15:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?