16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Barajda su seviyesi yükseliyor

BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Korkuteli sulama suyu barajında su seviyenin her geçen gün yükseldiğini belirten Sulama Birliği Başkanı Kemal Öztepe, halen barajda su seviyesinin 22 metre olduğunu ifade etti.

Sulama Birliği Başkanı Kemal Öztepe, barajdaki suyun 6 metre daha yükselmesi halinde tamamen dolacağını kaydederek, “Ocak ve şubat ayında yağan yağışlarla birlikte Korkuteli sulama suyu barajında su seviyesi yükseldi. Yağış azlığı nedeniyle barajların su seviyelerinin giderek düştüğü Türkiye genelinde, son iki ayda yağan yağışlarla birlikte Korkuteli barajında su seviyesi yükseldi. Önümüzdeki günlerde yağışların devam etmesi halinde su seviyesi daha da yükselecek” dedi.

Sulama Birliği Başkanı Kemal Öztepe, bu yıl yağışların çok olması barajda mart ayı itibariyle yüzde 50 doluluk sağlandığını da sözlerine ekleyerek, şunları ifade etti.

”Barajımızın kapasitesi 52 milyon metreküp. Yükseklerdeki karların erimesiyle su seviyesi yükseliyor. Barajımız şu an 22 metre 10 santimetredir. 6 metre daha yükselirse barajımız tam olarak dolacaktır. İlçede 35 bin dönüm alan Korkuteli sulama barajından sulanıyor. Bu yıl üreticiye 3 kez su verecek kapasitedeyiz.”

BARAJDA SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 10:03:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 13:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?