7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Barış Manço Alanya'da anıldı

BARIŞ Manço, ölümünün 8'nci yıldönümünde Antalya’nın Alanya İlçesi'nde anıldı. Alanya Sanatçı ve Müzisyenler Derneği üyesi bir grup, ünlü sanatçının benzeri 48 yaşındaki Barış Aracıkartal ve çocukları bir araya getirdi. Manço, hep birlikte söylenen şarkılarla anıldı.

Alanya Sanatçı ve Müzisyenler Derneği, ölümünün 8'nci yıldönümünde ünlü sanatçı Barış Manço'yu unutmadı. Barış Manço Parkı'nda toplanan dernek üyeleri, ünlü sanatçıya olan sevgilerini dile getirdi. Anma etkinliğine, çocukların yanı sıra Barış Manço'nun benzeri olarak Alanya'da ün yapan ayakkabı boyacısı Barış Aracıkartal da katıldı. Barış Manço, söylenen şarkılar ve okunan şiirlerle anıldı. ‘Unutamadım’ ve ‘Dağlar Dağlar’ şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

‘Boyacı Manço’ olarak bilinen Barış Aracıkartal, anma etkinliğine katılan çocukların ilgi odağı oldu. 18 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını ve bir Barış Manço hayranı olduğunu söyleyen Aracıkartal, “O dev sanatçıyla adımızın benzeriliği kadar yüzümüzün benzerliği de var. Yakınlarım ona daha çok benzemem için saçlarımı uzatmamı istedi.

Ben de uzattım. Bana ayakkabı boyatanlar zaman zaman Barış Manço ile akrabalığım olup olmadığını soruyor. ‘Keşke akrabam olsaydı’ diyorum. Bir kez Barış abi ile karşılaştım. Karşılıklı oturup yemek yedik. ‘Sen yoksa benim bilmediğim bir kardeşim misin?’ diye espri bile yapmıştı. Onu çok seviyorum ve özlüyorum” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ziya pala IP: 88.232.122.xxx Tarih : 22.10.2008 23:57:47

Rahmeteli Barış Manço abeyimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan bir kaç yıl önce Barışmanço gönüllüleri adı altında bir dernek kurulmuştu. Barış severlerden hiç ses çıkmıyor. Ben bir Barış Manço hayranıyım. Barış Manço Tanıtım proğramı çekerken bir defa görüştük. O son oldu ama hala daha içimizden çıkmıyor. Bununla ilgili bir çalışlma yapılamazmı? En derin saygılarımla. Ziya Pala (Mat. Öğret)