1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Barışa kulaç attılar

12. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yunanistan'dan Türkiye'ye barış kulaçları atıldı.

Yüzme yarışında genel klasmanda birinciliği Ozan Bayram alırken, kanoda Diarmuid-Dean ikilisi ipi göğüsledi. Yarışta otistik Ege Çetin'in 7 kilometreyi yaklaşık 5 saatte yüzmesi alkış aldı.

12. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yunanistan'ın Meis Adası ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında düzenlenen yüzme ve kano yarışları bugün yapıldı.

Sabah erken saatlerinde Kaş Marina'dan tekneyle Meis Adası'na götürülen 22'si bayan, 113 yüzücü ile 3 kadın, 15 erkekten oluşan kanocular Yunanistan'ın Meis Adası'ndaki limanına geldi.

Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris ile Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'in startını verdiği yarışmalarda kanocular arasında biri Yunanlı olmak üzere 2'de yabancı uyruklu sporcu bulundu. Start noktasında konuşan Kaş Belediye Başkanı Gültekin, yarışmanın Meis'teki dostlarıyla ortaklaşa düzenlediğini ve festivalin Türk-Yunan ilişkilerine büyük katkıda bulunduğunu söyledi. Meis Belediye Başkanı Panagiris ise Türk ve Yunan toplumu arasındaki dostluğun yıllardır gelişen ilişkilerle artarak sürdüğünü ve bunun herkese örnek olması gerektiğini kaydetti.

Yüzücüler ve kanoculardan oluşan sporcular, yarışma kapsamında 7 kilometre 100 metrelik Meis-Kaş etabını kat etti. Yüzücüler arasında bulunan ve Uluslararası Otistik Yaşam Tatil Köyü kurulması için Ege Çetin (14) isimli zihinsel engelli çocuk, annesi Nazan Koçak'la birlikte 7 kilometre 100 metrelik mesafeyi kat etti.
Yüzme yarışmasında ise Genel Klasmanda birinciliği 1.59.88'le Ozan Bayram kazanırken, ikinciliği Ümit Cengiz, üçüncülüğü ise Metin Arslan kazandı.

Kategorinin olmadığı kano yarışmasında ise birinciliği İrlanda ve İngilizlerden oluşan Diarmuid Hanley-Dean Livesley ikilisi 46.00 dakikayla kazandı.
Otistik olan ve annesiyle 7 kilometre 100 metrelik mesafeyi yaklaşık 5 saatte yüzerek geçen engelli annesi bitiş noktasına geldiğinde, "Uluslararası yaşam köyü için yüzdük. Biz Ege ile üstümüze düşeni yaptık. Bundan sonra şimdi yetkililer gereğini yapsın. Zarar verenlerin olmayacağı, engellilerin koşup oynanabilecekleri bir yaşam köyü istiyoruz. Bir ara çok zorlandık. Ege bitti deseydi çıkacaktık. Ama hiçbir zaman bitti demedi. Bizde daha demek ki yüzebiliyor dedik. Yolda bir ara canı patates istedi. 7 kilometreyi patates için yüzdü. Şimdi patates istiyoruz" dedi.Daha sonra Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin azminden dolayı otistik Ege Çetin'e Başarı madalyası ve çeyrek altın takdim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 15:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?