16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Baş ağrısını hafife almayın

BAŞ AĞRISINI HAFİFE ALMAYIN

Türkiye Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sağlık” seminerinde konuşan Andeva Yıldız Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Genç, vatandaşların baş ağrılarını mutlaka ciddiye alarak doktorlarına müracaat etmelerini istedi.

Türkiye Partisi Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı ile Andeva Yıldız Hastanesi işbirliği ile

“Sağlık” konulu seminer düzenlendi. Türkiye Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Süreyya Öztürk’ünde katıldığı seminerde konuşan An-Deva Yıldız Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Genç, vatandaşların baş ağrılarını mutlaka ciddiye alarak doktorlarına müracaat etmelerini istedi.

Genç, “Baş ağrılarını mutlaka ciddiye alarak doktorunuza başvurun. Migren 35-45 yaş arasında ve bayanlarda erkeklerden 3 kat daha sık görülmektedir. Migreni tetikleyen faktörler arasında stres, açlık, öğün atlama, uyku düzenindeki sapmalar, yorucu aktivite, ağır kokular, sigara dumanı, bazı yiyecek (çikolata eskitilmiş peynir) ve alkollü içecekler, hava değişimi, yüksek rakım ve doğum kontrol ilaçları vardır” dedi.

Bu tür sağlık konferanslarını sık sık tekrarlayacaklarını belirten Türkiye Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Süreyya Öztürk, ise “Bu tür sağlık konferanslarıyla halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Sağlık konusu çok önemli. En basit ağrılar bile büyük sorunlara yol açabiliyor. Bizi çok önemli konularda aydınlatan ve bu konferansta emeği geçen doktorumuza teşekkür ederiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 17:19:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?