1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Bas istasyonu tepkileri büyüyor

Antalya Fabrikalar Mahallesi sakinlerinin, inşaatı devam eden baz istasyonuna tepkileri artıyor.


Fabrikalar Mahallesi’nde imar planında okul yeri olarak belirtilen ve vakıf arazisi olan alanda baz istasyonu kurmak için çalışmaların başlaması üzerinde mahalle sakinlerinin tepkileri de giderek artmaya başladı. İnşaat önünde biraraya gelen vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Tepkilerine belediye başkanlarından destek beklediklerini söyleyen vatandaşlar, hukuki mücadeleye de başlayacaklarını söyledi.


RADYASYONLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ
Mahalle sakinlerinden Seval Çalışkan, “Tepkilerimizin kaale alınmadan inşaatın sürmesi, bizleri kahrediyor. İlgililerden mahallemizdeki bu inşaatın durdurulması ve şehir dışına bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz” derken, bir başka mahalle sakini Güler Düzgün ise, "Radyasyonla ölmek istemiyoruz, insan hayatı satılık değildir" diye konuştu. Özel kız öğrenci yurdu sahibi olan Erdoğan Altıntaş da, “Hasta doğacak olan çocuklar onların umurunda değil” dedi.


BAZ İSTASYONU DEĞİL, ÖLÜM İSTASYONU
Fabrikalar Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Dalgın, baz istasyonlarının ölüm istasyonları olduğunu söyleyerek, “Bugün burada toplanan bizler, yarın başka baz istasyonlarının da önünde olacağız. Sadece kendi mahallemizde değil kentimizdeki bütün baz istasyonlarına karşı halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Özgürlük ve Dayanışma Partisi Antalya İl Örgütü Çevre Komisyonu sözcüsü ve mahalle sakini Mimar Birsen Tanyeri de hukuksal mücadeleleri gerekirse AHİM’e kadar taşıyacaklarını söyledi.


YAKININDA ÇOCUK YUVASI, KREŞ VE İLKÖĞRETİM OKULU VAR
Mahalle sakinleri inşaatı süren baz istasyonunun yakınında; içinde 100 çalışan ve 150 çocuk bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi, yüzlerce çocuğun bulunduğu 3 kreş, bir sağlık ocağı, bir ilköğretim okulu, binlerce insanın yaşadığı yüzlerce mesken ve günde on binlerce vatandaşın girip çıktığı alışveriş merkezi bulunduğuna dikkat çekti.


Tepkilerini, ‘Parkımız Yok Bazımız Var’, ‘Mahallemizde Baz İstasyonu İstemiyoruz, Sesimizi Duyan Var mı?’, ‘Başkan ,Vali Buraya’ şeklinde sloganlar atıp, alkışlarla gösteren mahalle sakinleri, daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 13:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?