21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başarı Koleji'nde OKS semineri

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Başarı Koleji tarafından öğrencilere yönelik Seviye Belirleme Sınavı ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın da katıldığı seminerde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Gelen Müdür Yardımcısı, Eğitim danışmanı ve eğitime yüzde 100 destek proje koordinatörü Dr. Hamza Aydoğdu, yeryüzünde kıskanılmayan tek varlığın insanların kendi çocukları olduğunu söyledi.

Her mutlu çocuğun başarılı olabileceğini ancak her başarılı çocuğun mutlu olamayacağını belirten Aydoğdu, "Yapılan araştırmalarda çocuğun kişiliğinin gelişmesinde ailenin çok büyük öneminin olduğu belirlenmiştir. Çocuğun kişiliğinin gelişiminin yüzde 35'i anne ve babanın genetik yapısı oluştururken yüzde 20'si ise çocuğun hamilelik döneminde geçirdiği süreç etkili oluyor. Geri kalan yüzde 45'l ise okul ve çevre oluşturmaktadır. Ailelerin çocuğun kişiliği, sağlığı ve ya başarısı gibi olgulardan hangisinin daha önemli olmasına karar vermesi gereklidir. Aileler çocuklarının kişiliği, ruh dünyası ve sağlığı yani üçünü birden dememize rağmen yaşantımız ve söylemlerimizle hep başarısını daha ön plana çıkarır ve çocuğumuzun başarılı olmasını isteriz. Anne-babalar bunu bilerek veya bilmeyerek mutlak suretle yapmaktadır."dedi.

Öğrenci ve ailelerine SBS ve OKS ile ilgili de bilgi veren Aydoğdu, "Aileler çocukları okuldan geldikten sonra 1 saat ilgilenip, yeni müfredatla ilgili sorular çözerse daha başarılı sonuçlar alınacaktır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?