21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Başarıları takdir topluyor

Alanya’da yaşayan Alman ailelerinin çocukları, eğitim gördükleri Türk okulunda başarılarıyla takdir topluyor.

Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda beklentileri devam ederken, Alanya eğitimde bir AB üyesi ülkesini andırıyor. Alman nüfusuna kayıtlı olan ve Alanya’da yaşayan Harian Florian Sam Güngör, İmre Mathias Henkel, Anna Karina Henkel ve Arif Doğan, eğitimlerini Feyzi Alaattinoğlu Lisesi’nde sürdürüyor. Annesi Alman, babası Türk olan Harrian Sam Güngör, 11 YFA sınıfına gidiyor. Yaklaşık 11 yıldır Alanya’da yaşayan Henkel ailesinin oğulları 18 yaşındaki İmre Matthias Henkel 11 Sosyal A, 16 yaşındaki kızları Anna Karina Henkel ise 9 YDA sınıflarında okuyor. Babası Türk, annesi Alman olan 15 yaşındaki Arif Doğan ise 9-C sınıfına gidiyor. Henkel kardeşler, iyi derecede Türkçe konuşuyor ve sınıfın en başarılı öğrencileri arasında yer alıyor.
Arkadaşları tarafından ’Doğan’ ismiyle çağrılan Florian Sam Güngör, "Buradan çok memnunum. Türkiye’ye ve arkadaşlarıma o kadar alıştım ki bana buradan ’git’ deseler Almanya’ya bir daha geri dönmem" dedi. Sınıf arkadaşları da Doğan’ı çok sevdiklerini belirterek, "Kendisine Doğan diyoruz. Alman ismini hiç kullanmıyoruz. O artık bizden biri, bizim bir parçamız" dediler.

Alman Anna Karina Henkel’de Türkiye’yi ve Türkler’i çok sevdiğini söyleyerek, "Derslerim çok iyi. Arkadaşlarıma çabuk uyum sağladım. Beni Alman diye ayırmıyorlar. Türkiye’de olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Feyzi Alaattinoğlu Lisesi öğretmenleri de Alman öğrencilerden son derece memnun. Dört öğrencinin de son derece başarılı ve uyumlu olduklarını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Koca, "Türk öğrencilerimizden bir farkları yok. Hem uysal ve terbiyeliler, hem de başarılılar" şeklinde konuştu.

antalya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:05:38
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 17:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?